Μητσοτάκης: Οι εκλογές αποτελούν λύση στο πολιτικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε

12:50 14/12/2016 - Πηγή: Aixmi

Στην οικονομική και πολιτική κατάσταση της Ελλάδας, στο φαινόμενο του λαϊκισμού αλλά και στην προσφυγική κρίση αναφέρθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στο ιταλικό ειδησεογραφικό δίκτυο Rai News.

«Το τελευταίο έτος στην Ελλάδα σημειώθηκε μεγάλη πολιτική αλλαγή. Η πλειονότητα των πολιτών ζητούν πρόωρες

εκλογές και 90% θεωρούν σαφώς ότι η χώρα πηγαίνει προς λάθος κατεύθυνση. Πιστεύουμε πως διαθέτουμε τις σωστές λύσεις για να βγάλουμε τη χώρα από την οικονομική κρίση και θεωρούμε, επίσης, ότι μπορούμε να θέσουμε τέλος στην πολιτική του λαϊκισμού.

Έχουμε ένα κυβερνητικό σχέδιο το οποίο έχει καθοριστεί με ακρίβεια. Πιστεύουμε ότι η χώρα χρειάζεται ένα διαφορετικό μείγμα οικονομικών πολιτικών. Χρειαζόμαστε, δηλαδή, λιγότερους φόρους αλλά και περικοπές στις δημόσιες δαπάνες», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης κατά τη συνέντευξή του.

Αναφορικά με το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, ο κ. Μητσοτάκης απαντά: «Είμαστε πεπεισμένοι ότι για τη χώρα είναι καλύτερα να πάμε σε εκλογές το γρηγορότερο δυνατόν. Οι εκλογές, σήμερα, δεν αποτελούν πρόβλημα για την Ελλάδα, αποτελούν την λύση στο πολιτικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε».

Σχετικά με το πού εντοπίζει ο ίδιος τα λάθη της κυβέρνησης, επισημαίνει: «Το μεγαλύτερο λάθος της κυβέρνησης Τσίπρα είναι ότι ανέβηκε στην εξουσία λέγοντας ψέματα στον ελληνικό λαό. Υποστηρίζοντας, δηλαδή, ότι θα μπορούσε να σκίσει τα μνημόνια και να θέσει τέλος στην πολιτική της λιτότητας.

Διαπραγματεύθηκε επί έξι μήνες, οδήγησε τη χώρα στο χείλος του γκρεμού, πολύ κοντά στην έξοδο από τη ζώνη του ευρώ. Όταν οι φαντασίες της συγκρούσθηκαν με την πραγματικότητα, αναγκάσθηκε να επιστρέψει σε πιο ρεαλιστικές θέσεις. Δεν είναι σε θέση, όμως, να εφαρμόσει ούτε αυτές τις πολιτικές. Έχουμε διδαχθεί από τα λάθη των προηγούμενων κυβερνήσεων. Οι μεταρρυθμίσεις πρέπει να εφαρμοσθούν αμέσως και πρέπει να έχουν σχεδιαστεί και σταθμιστεί προσεκτικά. Και πρέπει, επίσης, να έχουν πάρει συγκεκριμένη λαϊκή εντολή».

Μιλώντας για την προσφυγική κρίση η οποία όπως αναφέρει η απεσταλμένη της Rai News, «απειλεί τη συνοχή της Ευρώπης», ο κ. Μητσοτάκης υπογραμμίζει:«Κατ’ αρχάς η Ευρώπη πρέπει να επιδείξει η ίδια περισσότερη αλληλεγγύη. Και μιλώ για μια χώρα, την Ιταλία, η οποία αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα με τους πρόσφυγες και τους μετανάστες. Κάθε ευρωπαϊκή χώρα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της. Τα προγράμματα επανεγκατάστασης έμειναν μόνον στο χαρτί, διότι κάθε ευρωπαϊκή χώρα έχει τους λαϊκιστές της, οι οποίοι είναι αντίθετοι με αυτή τη λογική. Το πρόβλημα πρέπει να λυθεί με συνολικό τρόπο. Όυτε ή Ιταλία, ούτε η Ελλάδα πρέπει να αφεθούν μόνες, επειδή τυχαίνει από τη γεωγραφία τους να είναι στην πρώτη γραμμή».

Keywords
Τυχαία Θέματα