Χορός δισεκατομμυρίων για τα τηλεοπτικά δικαιώματα της UEFA

11:19 14/12/2016 - Πηγή: Aixmi

Περισσότερα από 3,2 δσ. ευρώ ανά σεζόν θα αποφέρουν στα ταμεία της UEFA τα δικαιώματα μετάδοσης του Champions League, σύμφωνα με τον επικεφαλής μάρκετινγκ της UEFA , Γκι Λορέν Επστάιν.

Σύμφωνα με αυτά τα στοιχεία θα επέλθει αύξηηση 28% σε σχέση με την τελευταία συμφωνία, η οποία έφερε 2,5 δισ.

ευρώ ετησίως.

Οι πωλήσεις δικαιωμάτων αγώνων Champions League τους οποίους μεταδίδουν σχεδόν όλες οι χώρες του κόσμου αντιπροσωπεύουν περίπου το 80% των εσόδων της UEFA, ενώ το υπόλοιπο 20% επέρχεται από τις χορηγίες.

Η πώληση προσφέρει χορηγία για τρία έτη και τα τηλεοπτικά δικαιώματα για το Champions League 2018-2021 και το Europa League. Η διαδικασία έπρεπει να ξεκινήσει πριν από έξι μήνες, αλλά η UEFA καθυστέρησε προκειμένου να επαναδιαπραγματευθεί τη δομή του Champions League με τα κορυφαία κλαμπ της Ευρώπης.

Η UEFA λαμβάνει ένα αρκετά μεγάλο ποσοστό χρημάτων από τα δικαιώματα πώλησης στη Βρετανία, η οποία μαζί με τις Γερμανία, Ισπανία, Γαλλία και Ιταλία αποτελούν το 60% των εσόδων της.

Η UEFA άλλαξε επίσης το ωράριο για τους αγώνες, καθώς πλέον αντί για τις 21.45, από το 2018 η φάση των ομίλων θα περιλαμβάνει αγώνες στις 20:00 και 22:00.

Keywords
Τυχαία Θέματα