Μητσοτάκης: Καθήκον μας να κάνουμε ξανά την πατρίδα μας δυνατή και περήφανη

21:58 22/1/2017 - Πηγή: Aixmi

Ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης σε σύντομο χαιρετισμό του που απηύθηνε στις εορταστικές εκδηλώσεις για την 195η επέτειο της Α΄ Εθνοσυνέλευσης στη Νέα Επίδαυρο, στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Αργολίδα, τόνισε ότι «καθήκον μας είναι να κάνουμε ξανά την πατρίδα μας δυνατή και περήφανη» και σημείωσε πως «σε εμάς, που βρισκόμαστε εδώ για να τιμήσουμε την ελευθερία και την ιστορία του

έθνους, πέφτει το βάρος να προασπίσουμε όσα κερδήθηκαν με κόπους και ανείπωτες θυσίες τόσων γενεών Ελλήνων, επί τόσα χρόνια», προσθέτοντας πως «ανήκει, όμως, σε εμάς και η ιστορική ευθύνη να επεκτείνουμε την πρόοδο αυτού του τόπου».

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε ειδική αναφορά στην επέτειο 200 ετών το 2022 από την Α’ Εθνοσυνέλευση και τόνισε πως «είναι καθήκον μας να φροντίσουμε όλοι να κάνουμε ξανά την πατρίδα μας δυνατή και περήφανη, να γεμίσουμε ξανά το έθνος των Ελλήνων με ελπίδα και με αυτοπεποίθηση».

Αυτό είναι το πατριωτικό μας καθήκον, υπογράμμισε και συμπλήρωσε: «Το 2022, όταν θα γιορτάσουμε τα 200 χρόνια από την Α’ Εθνοσυνέλευση, η Ελλάδα θα έχει ξανά ψηλά το κεφάλι και θα έχει ανακτήσει τη θέση και το κύρος της στον πυρήνα της Ευρώπης. Και αυτή τη νέα κατάκτηση θα την πετύχουμε με συνέπεια, με προσήλωση στον ορθό λόγο και κυρίως με σκληρή δουλειά. Εμπνεόμενοι πάντοτε από το πνεύμα ομοψυχίας και υποδειγματικής δημοκρατικής οργάνωσης της Α’ Εθνοσυνέλευσης της Επιδαύρου. Και καθοδηγούμενοι από τις φιλελεύθερες αξίες και επιταγές της Διακήρυξής της, που παραμένει στις μέρες μας πιο σημαντική και πιο επίκαιρη παρά ποτέ».

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, συνοδευόμενος από την τομεάρχη Πολιτισμού και Αθλητισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, επισκέφτηκε τα έργα του «Ολοκληρωμένου Προγράμματος Περιβαλλοντικής Ανάδειξης του Ευρύτερου Χώρου του Ασκληπιείου της Επιδαύρου», που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Την κεντρική ομιλία της εκδήλωσης, με θέμα «Α΄ Εθνοσυνέλευση της Επιδαύρου: Η πρώτη Δημοκρατία της σύγχρονης Ελλάδας», εκφώνησε η Αγγελική Καραπάνου, στέλεχος της Βιβλιοθήκης της Βουλής.

Στην ομιλία της η κ. Καραπάνου μεταξύ άλλων ανέφερε: «Το Σύνταγμα του 1822 δεν αποτελούσε πιστή αντιγραφή κάποιου ξένου προτύπου και απηχεί με ευκρίνεια τις ιδεολογικές επιρροές των συντακτών του. Διατυπωμένο με βάση κυρίως τα ψηφισθέντα γαλλικά συντάγματα του 1793 και 1795 αντανακλά σε σημαντικό βαθμό τους ιδεολογικούς προσανατολισμούς του Διαφωτισμού και της Γαλλικής Επανάστασης και εδράζεται στις κατακτημένες πλέον στη Δύση αξίες που επιβάλλουν την προσήλωση του νέου κράτους στις φιλελεύθερες αρχές και την υιοθέτηση προοδευτικών πρακτικών».

Keywords
Τυχαία Θέματα