Βορά στα δόντια της παγκοσμιοποίησης

H φωτογραφία που βλέπετε κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο και προκάλεσε σάλο και έρευνες. Δείχνει Έλληνες στρατιώτες, νεοσύλλεκτους όπως έγινε γνωστό, να σχηματίζουν με τα χέρια τους το σήμα του αλβανικού αετού.

Πρόκειται για φαντάρους από το κέντρο εκπαίδευσης στο Μεσολόγγι που έφεραν χαμό στον ελληνικό στρατό και σύμφωνα με το Γενικό Επιτελείο έσπευσαν οι αρμόδιες υπηρεσίες να εντοπίσουν τους νεοσύλλεκτους και ανακοινώθηκε ότι θα ληφθεί υπόψη η ενέργεια που έκαναν για τις ειδικότητες που θα πάρουν αλλά και για το που θα υπηρετήσουν ενώ θα ερευνηθούν και διοικητικές ευθύνες. Με απλά λόγια, για

ακόμη μια φορά η ελληνική πολιτεία απλά κλείνει τα μάτια σε ένα πρόβλημα.

Απειλεί τους πιτσιρικάδες με κακές μεταθέσεις και απλά… μεταθέτει το πρόβλημα για κάποιους άλλους. Όχι, δεν φταίνε αυτοί οι ανόητοι 20χρονοι που κάνουν ένα σήμα που πιθανόν δεν ξέρουν τι σημαίνει. Δεν φταίνε που φωτογραφίζονται όλο καμάρι γιατί με τα χέρια τους δείχνουν κάτι που αγνοούν.

Αυτό που φταίει είναι η έλλειψη παιδείας και μάλιστα ιστορικής παιδείας στην Ελλάδα. Σε μια χώρα με απίστευτη ιστορία την οποία πρέπει να ερευνούμε και να διδάσκουμε με όλους τους τρόπους στα παιδιά μας εμείς τι κάνουμε; Την απαξιώνουμε.

Ποιο παιδάκι από αυτά ή από χιλιάδες άλλα γνωρίζει ότι ο αλβανικός αετός είναι το σήμα του αλβανικού μεγαλοϊδεατισμού; Ότι οι… φίλοι μας οι Αλβανοί χρησιμοποιούν τον αετό για να δείξουν ότι η Μεγάλη Αλβανία φτάνει μέχρι την Πρέβεζα;

Ποιο Ελληνόπουλο διδάχτηκε στα σχολεία ότι οι γείτονές μας μιλάνε για τους Τσάμηδες; Ποιος ξέρει το Τσάμικο για να υπερασπιστεί την ελληνική πλευρά; Ποιος ήξερε το «Μακεδονικό» για να μπορεί να υπερασπιστεί τη χώρα μας από τους ανιστόρητους Σκοπιανούς;

Κανείς, μόνο για συγκεντρώσεις στις πλατείες και για λάβαρα ήμασταν. Στα σχολεία καμιά προσπάθεια να γίνει η ιστορία κτήμα των Ελλήνων.

Και ήρθαν και διάφοροι προοδευτικούληδες αναθεωρητές να μιλήσουν για τη γενοκτονία του Πόντου που δεν ήταν γενοκτονία (όπως ο Φίλης) ή για τη σφαγή της Σμύρνης που ήταν συνωστισμός.

Όταν από τα σχολεία μας βγάζουμε βασικά κεφάλαια της ιστορίας μας ανάλογα με το ποιο κόμμα είναι στην εξουσία, τότε ας μην περιμένουμε από τα Ελληνόπουλα να ξέρουν τι είναι ο αλβανικός αετός. Εδώ όλοι οι πιτσιρικάδες τις τελευταίες μέρες κυκλοφορούν και κάνουν μια αμερικάνικη κίνηση που λέγεται «dab», σε μια ένδειξη άκρατου μιμητισμού και θα πρέπει να έχουμε την απαίτηση να ξέρουν για την Μεγάλη Αλβανία;

Η Ελλάδα δεν καταστρέφεται από τα μνημόνια και την οικονομική χρεοκοπία. Καταστρέφεται από την αξιακή χρεοκοπία η οποία είναι αποτέλεσμα της διάλυσης της Παιδείας. Όχι, δεν λέμε να έχουμε μόνον ελληνοκεντρική παιδεία και να περιχαρακωνόμαστε από τον κόσμο. Όμως, όλη αυτή η παγκοσμιοποίηση που έχει σαρώσει τα πάντα, εθνικές ταυτότητες, ιστορίες, εμπειρίες και περιπέτειες που χαρακτηρίζουν έναν λαό κι όχι άλλον, έχει κάνει μεγάλη ζημιά.

Δεν φταίνε λοιπόν οι ανόητοι νεοσύλλεκτοι που κάνουν ό,τι βλέπουν στο facebook. Το κράτος φταίει που δεν τους μαθαίνει βασικές ιστορικές αλήθειες και τα στέλνει βορά στα δόντια της παγκοσμιοποίησης.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα