Μητσοτάκης: Aυτοί που υπόσχονταν τη 13η σύνταξη κόβουν και τη 12η

11:58 2/5/2017 - Πηγή: Aixmi

Τη συμφωνία που έκλεισε η ελληνική κυβέρνηση με τους θεσμούς έπειτα από 12ωρη διαπραγμάτευση, σχολίασε με δηλώσεις του από την Πειραιώς ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Η άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία το 2015 είναι προϊόν εξαπάτησης. Η παραμονή του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία βασίζεται στην ίδια πολιτική μέθοδο. Τα μέτρα με τα οποία φαίνεται να κλείνει η δεύτερη αξιολόγηση έρχονται στη βουλή,

και στη βουλή εμείς θα κάνουμε το καθήκον μας» είπε ο κ. Μητσοτάκης.

«Τέταρτο μνημόνιο χωρίς επιπρόσθετη χρηματοδότηση» υπογράμμισε και συνέχισε «με πρόσθετα βάρη μισού δισ. ευρώ και για το 2018, με μόνιμα μέτρα 2% του ΑΕΠ για το 2019 και το 2020 και με υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα για πολλά ακόμη χρόνια, ενώ τα περιβόητα αντίμετρα θα ισχύσουν μόνο αν υπερβούμε τον στόχο του ούτως ή αλλιώς του πολύ υχηλού πλεονάσματος του 3,5% ενδεχομένως και 3,7%» είπε και υπογράμμισε ότι δεν προέκυψε καμία ρητή δέσμευση ούτε για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους (πλην όσων έχουν ήδη συμφωνηθεί), ούτε για την ένταξη στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης.

«Με τα μέτρα που θα ψηφιστούν ο λογαριασμός ΤσίπραΚαμμένου αγγίζει πλέον τα 12,5 δισεκατομμύρια ευρώ , δηλαδή οκτώμισι φορές περισσότερα από το «mail Χαρδούβελη» και τέσσερις φορές περισσότερα από όσα ζητούσε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο το 2014″ είπε δηκτικά.

«Αυτοί που υπόσχονταν τη 13η σύνταξη τώρα κόβουν και τη 12η (…) Αυτοί που θα υπέβαλλαν παραίτηση αν το αφορολόγητο έπεφτε κάτω από τις 9.000 ευρώ, τώρα δέχονται την πτώση του στα 5.861 ευρώ», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Είναι το βαρύ τίμημα της προσωπικής αναξιοπιστίας του Τσίπρα που για να μείνει στην εξουσία που δεσμεύει την χώρα για πολλά χρόνια με ένα μνημόνιο διαφορετικό και χειρότερο από τα προηγούμενα, με σκληρά μέτρα λιτότητας που φτωχοποιούν την μεσαία τάξη» επεσήμανε ο κ. Μητσοτάκης.

Keywords
Τυχαία Θέματα