Μηνύσεις για την οικολογική καταστροφή από τους δήμους που επλήγησαν

11:49 14/9/2017 - Πηγή: Aixmi

Σε μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου για τη ρύπανση στον Σαρωνικού προχωρούν οι δήμοι αλλά και οι ιδιώτες που επλήγησαν από την πετρελαιοκηλίδα η οποία προκάλεσε τεράστια οικολογική καταστροφή.

Ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μόραλης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ζήτησε να ερευνηθούν και οι ευθύνες της πλοιοκτήτριας εταιρείας με αφορμή τις σοβαρές καταγγελίες και της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού που χαρακτηρίζει το πλοίο ως μια «κινητή οικολογική βόμβα».

Η ΠΕΝΕΝ σημείωσε πως το πλοίο

ήταν 45 ετών και είχε σημαντικά προβλήματα, ιδιαίτερα στο μηχανοστάσιο, όπου είχαν τοποθετηθεί πρόχειρα μπαλώματα με σκοπό να κλείσουν ανοιχτές τρύπες, ενώ υπογραμμίζει και την υποστελέχωση του πλοίου στο οποίο αντί για 11 μέλη επέβαιναν μόλις δύο τη στιγμή της βύθισης. Επιπλέον, η ΠΕΠΕΝ ασκεί κριτική στην κυβέρνηση για τις καθυστερήσεις.

«Το περιστατικό συνέβη στην καρδιά της χώρας μας και πάλι δεν μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε» ανέφερε στον ΣΚΑΪ ο διευθυντής της WWF Hellas Δημήτρης Καραβέλας.

«Είναι σημαντικό το ποιοι θα τιμωρηθούν, τι μέτρα θα ληφθούν για την αποκατάσταση της ζημιάς και το ποιος θα αναλάβει το κόστος της αποκατάστασης» συμπλήρωσε.

Ο δήμαρχος Γλυφάδας, Νίκος Παπανικολάου, δήλωσε επίσης μιλώντας στον ΣΚΑΪ, πως υπάρχουν ευθύνες τόσο σε πράξεις όσο και σε παραλείψεις και τόνισε πως κατατίθενται μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου. «Δεν μπορεί να έχει συντελεστεί ένα τέτοιο έγκλημα και να μην λογοδοτήσει κανείς», είπε χαρακτηριστικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα