Μία γυναίκα με ελληνικό όνομα η «Πρώτη Κυρία του ISIS»

12:24 8/11/2017 - Πηγή: Aixmi

Ντοκιμαντέρ με τίτλο «Η Πρώτη Κυρία του ISIS» θα προβληθεί στις ΗΠΑ με θέμα τη σύζυγο του Ελληνοαμερικανού Τζον Γεωργελά, Τάνια. Ο Ελληνοαμερικανός θεωρείται το πιο ισχυρό/ επιδραστικό μέλος του ISIS από τις ΗΠΑ.

Η Τάνια, που κατάγεται από το Μπανγκλαντές, παντρεύτηκε τον Τζον Γεωργελά στην Αγγλία, ενώ ο ίδιος ακόμη ανέβαινε τις σκάλες της ιεραρχίας του Ισλαμικού Κράτους.

Μαζί

απέκτησαν τέσσερα παιδιά, επιδιώκοντας να φτιάξουν την οικογένεια «ιερών πολεμιστών». Ωστόσο, το 2013, λίγες εβδομάδες μετά που πήγαν στη Συρία, η Τάνια πήρε τα παιδιά και επέστρεψαν στο Τέξας, στους γονείς του Τζον. Η Τάνια έχει μεταμορφωθεί πλήρως σε μία γυναίκα του Τέξας, απολαμβάνει τον τρόπο ζωής της και τίποτα δεν θυμίζει τον πρότερο βίο της. Δεν πηγαίνει σε τζαμί αλλά σε εκκλησία Ουνιταριανών, ενώ αντί για τον τζιχαντιστή σύζυγο, έχει τον Κρεγκ, έναν φίλο από τη Μινεσότα.

Κάποιοι αμφισβητούν τη μεταστροφή της, καθώς ακόμη δεν έχει εγκαταλείψει πλήρως τις πεποιθήσεις που της εμφύσησαν οι τζιχαντιστές. Σύμφωνα με όσα είχε δηλώσει δεν θεωρεί τους Σιίτες πραγματικούς μουσουλμάνους. Επίσης, είπε πως δεν θέλει να γυρίσει στη Συρία, ωστόσο είναι εναντίον του βομβαρδισμού τοποθεσιών του Ισλαμικού Κράτους καθώς «απλώς θέλουν να ζήσουν σε ένα χαλιφάτο».

Έχει ήδη πάρει διαζύγιο από τον σύζυγό της, ενώ όπως λέει, την εγκατέλειψε για να γίνει ο επόμενος Οσάμα μπιν Λάντεν», ενώ προσθέτει πως τα παιδιά τους μεγάλωναν για να γίνουν «ασασίνοι».

Αναφερόμενη στην επιστροφή στις ΗΠΑ σχολίασε με όρους Star wars λέγοντας ότι «ο μπαμπάς έχει περάσει στη Σκοτεινή Πλευρά της Δύναμης. Τους είπα ότι η μαμά ήταν και αυτή μέλος της Σκοτεινής Πλευράς, αλλά τώρα είναι μια Τζεντάι».

The post Μία γυναίκα με ελληνικό όνομα η «Πρώτη Κυρία του ISIS» appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα