Μεξικό: O ισχυρότερος σεισμός εδώ και 100 χρόνια- Στους 32 οι νεκροί

16:29 8/9/2017 - Πηγή: Aixmi

Στους 32 έχουν ανέλθει οι νεκροί από τον φονικό σεισμό των 8,2 ρίχτερ που έπληξε το Μεξικό σύμφωνα με την επικαιροποίηση από τις αρχές. Οι περισσότεροι από τους θανάτους κατεγράφησαν στην Oaxaca, στην πόλη Juchitan.

Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν κατέρρευσαν κτήρια στην Chiapas, που έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, σύμφωνα με τον Πρόεδρο Enrique Peña Nieto.

Δύο παιδιά σκοτώθηκαν στο Tabasco. Το ένα καταπλακώθηκε από τείχος που κατέρρευσε, ενώ ένα βρέφος που βρισκόταν στο νοσοκομείο με μηχανική υποστήριξη εξέπνευσε καθώς έγινε διακοπή ρεύματος

στο νοσοκομείο λόγω του σεισμού.

Το επίκεντρο του σεισμού ήταν σε βάθος 33 km (21 μίλια), 123 χιλιόμετρα (76 μίλια) νοτιοδυτικά της πόλης Πιχιχιάπαν, κοντά στα σύνορα της Γουατεμάλα.

Ο σεισμός σύμφωνα με τοπικές υπηρεσίες ήταν μεγέθους 8,2βαθμών της κλίμακας ρίχτερ, ο μεγαλύτερος και ισχυρότερος σεισμός που έχεικαταγραφεί στη χώρα εδώ και 100 χρόνια.

«Ήταν ένας μεγάλος σεισμός σε μέγεθος και ένταση, ο ισχυρότερος των τελευταίων 100 χρόνων», δήλωσε ο Πρόεδρος του Μεξικό, από την έδρα του Εθνικού Κέντρου Πρόληψης Καταστροφών, όπου επιβλέπει την αντίδραση του κρατικού μηχαχνισμού.

Σύμφωνα με το αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο ο σεισμός ήταν μεγέθους 8,1 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ.
Ο Neto δήλωσε ότι ο σεισμός έγινε αισθητός στα 50 από τα 120 εκατομμύρια κατοίκους της χώρας και επίσης έγινε αισθητός σε ένα μεγάλο μέρος της Γουατεμάλας.

More photos of severe damage in #Chiapas #Mexico following 8.1 #Earthquake. #tsunami next big threat to area #Terremoto #Temblor pic.twitter.com/9nD011PDZR

Hurricane Info (@HurricaneData) September 8, 2017

Keywords
Τυχαία Θέματα