Ελληνικά κρασιά με γαλλικό μενού στο επίσημο δείπνο προς τιμήν του Μακρόν (ΕΙΚΟΝΑ)

14:37 8/9/2017 - Πηγή: Aixmi

Από την περιοχή της Δράμας και τη Σάμο ήταν τα κρασιά που επιλέχθηκαν για το επίσημο δείπνο που παρέθεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος προς τιμήν του Γάλλου Προέδρου κ. Μακρόν χθες Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου στο Προεδρικό Μέγαρο.

Το λευκό κρασί «Πλάνο» 2016 είναι μια μονοποικιλιακή Μαλαγουζιά από το μπουτικ οινοποιείο Κτήμα Τέχνη Οίνου που βρίσκεται στο Μικροχώρι μόλις λίγα χιλιόμετρα έξω από την Δράμα. Πολύ κοντά (Αδριανή Δράμας) βρίσκεται και το το οινοποιείο Domaine Costa Lazaridi απ’ όπου επιλέχθηκε

το ερυθρό Chateau Julia 2014, ένα κρασί που φτιάχνεται με την οινολογική καθοδήγηση του Γάλλου «ιπτάμενου » οινολόγου Michel Rolland. Το επιδόρπιο κρασί, ένα γλυκό κρασί από μοσχάτο του συνεταιρισμού Σάμου (Grand Cru 2016) συνόδεψε το παγωτό Saint Honore.

Να σημειώσουμε ότι το Grand Cru Samos κατά κάποιο τρόπο έχει καθιερωθεί σαν «επίσημο» επιδόρπιο κρασί στα επίσημα δείπνα του Προεδρικού Μεγάρου μιας και το ίδιο κρασί προσφέρθηκε το 2015 στον τότε πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας Φρανσουά Ολάντ, αλλά και ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής Μπαράκ Ομπάμα είχε απολαύσει το γλυκό κρασί Samos Grand Cru του Ενιαίου Οινοποιητικού Αγροτικού Συνεταιρισμού Σάμου στο δείπνο που του παρέθεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος κατά την επίσημη επίσκεψή του στην Ελλάδα, τον Νοέμβριο του 2016.

Όσον αφορά στο μενού, αυτό δεν ήταν καθόλου ελληνικό. Η γλώσσα Μενιέρ (Sole Meunière) είναι ένα κλασικό γαλλικό πιάτο που προέρχεται από τη Νορμανδία στη Βόρεια Γαλλία. Η ιστορία μάλιστα θέλει τη συνταγή να βγαίνει από τη σύζυγο ενός μυλωνά, εξού και το όνομα, αφού meunière σημαίνει “του μυλωνά” ή ακόμα καλύτερα “της μυλωνούς”. Το παγωτό Saint Honoré είναι επίσης ένα κλασικό γαλλικό γλυκό με αέρινη βάση από σφολιάτα, αφράτα σου και λαχταριστή κρέμα και οφείλει το όνομα του στον προστάτη άγιο των αρτοποιών και ζαχαροπλαστών της Γαλλίας Saint Honoré. Για κυρίως επελέγησαν τα φιλετάκια μόσχου.

Πηγή: krasiagr.com

Keywords
Τυχαία Θέματα