«Μέτωπο» Ισραήλ- Σαουδικής Αραβίας απέναντι στο Ιράν

21:54 16/11/2017 - Πηγή: Aixmi

Αν και η Σαουδική Αραβία δεν διατηρεί διπλωματικές σχέσεις με το Ισραήλ ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων του Ισραήλ δήλωσε ότι οι δύο χώρες μοιράζονται κοινά συμφέροντα, τα οποία αντανακλώνται στην κοινή τους αντίθεση απέναντι στο Ιράν και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο οι δυο χώρες, να ανταλλάξουν «απόρρητες πληροφορίες».

Israel’s top military official Eisenkot: Tel Aviv ready to

cooperate with #Riyadh 'to confront #Iran' pic.twitter.com/HnAD7RFkwL

Press TV (@PressTV) November 16, 2017

Πάντως ο αντιστράτηγος Γκάντι Έιζενκοτ δήλωσε, ότι το Ισραήλ δεν έχει κανένα σχέδιο να επιτεθεί στην σιιτική ένοπλη οργάνωση του Λιβάνου, Χεζμπολάχ, την κυριότερη σύμμαχο του Ιράν στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής. Η συνέντευξη του Έιζενκοτ είναι η πρώτη ενός Ισραηλινού εν ενεργεία αρχηγού ενόπλων δυνάμεων σε αραβικό μέσο ενημέρωσης από το 2005.

Τι είναι αυτό που δημιουργεί «κοινό μέτωπο» Ισραήλ και Σαουδικής Αραβίας; Οι κλιμακούμενες εντάσεις μεταξύ Τεχεράνης και Ριάντ με φόντο την παραίτηση του Λιβανέζου πρωθυπουργού Σαάντ Χαρίρι και τη δράση των σιιτών ανταρτών Χούτι στην Υεμένη.

Ο αντιστράτηγος πρόσθεσε στη διάρκεια της συνέντευξής του πως το Ισραήλ είναι έτοιμο να ανταλλάξει εμπειρογνωμοσύνη με τα μετριοπαθή αραβικά κράτη και απόρρητες πληροφορίες, για να αντιμετωπίσουν το Ιράν. Σε ερώτηση αν το Ισραήλ ενδέχεται να δρομολογήσει μια στρατιωτική επιχείρηση ενάντια στην Χεζμπολάχ, ο Ισραηλινός αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων δήλωσε πως «δεν έχουμε καμία πρόθεση να ξεκινήσουμε οποιαδήποτε επιθετική εκστρατεία ενάντια στην Χεζμπολάχ και να φτάσουμε σε μια κατάσταση πολέμου», τονίζοντας όμως πως «δεν θα δεχτούμε μια στρατηγική απειλή ενάντια στο Ισραήλ».

The post «Μέτωπο» Ισραήλ- Σαουδικής Αραβίας απέναντι στο Ιράν appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα