Μετασεισμοί στην Ήπειρο – Κλειστά σχολεία και δημόσιες υπηρεσίες – Σεισμός στη Σάμο

08:41 17/10/2016 - Πηγή: Aixmi

Στους δρόμους ξημέρωσαν και χθες το βράδυ κάτοικοι των Ιωαννίνων μετά τον σεισμό των 5,3 Ρίχτερ που ταρακούνησε την Ήπειρο. Σε αυτοκίνητα, πλατείες και δρόμους κοιμήθηκαν μετά τη σεισμική δόνηση μεγέθους 4,3 βαθμών που σημειώθηκε λίγο μετά τις 22:00. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών, είχε εστιακό βάθος 5 χιλιόμετρα και επίκεντρο 29 χιλιόμετρα ΒΔ των Ιωαννίνων, και εντάσσεται στο πλαίσιο των μετασεισμών μετά τον κεντρικό σεισμό από το

προχθεσινό βράδυ.

Το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας ΠΕ Ιωαννίνων συνιστά ψυχραιμία στους πολίτες και ζητούν να ακούν μόνο την επίσημη ενημέρωση των Αρχών ώστε να μην πανικοβάλλονται.

Στο μεταξύ δεν θα λειτουργήσουν σήμερα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Δημόσια και Ιδιωτικά) στους Δήμους Ιωαννιτών, Ζίτσας και Πωγωνίου, ως επίσης το Πανεπιστήμιο και το ΤΕΙ.

Συνιστάται σε όλους να μη γίνονται άσκοπες μετακινήσεις με οχήματα, προκειμένου να αποφεύγονται μποτιλιαρίσματα και να μην κυκλοφορούν κοντά σε παλαιά κτίρια.

Οι Δημόσιες Υπηρεσίες που στεγάζονται σε παλιά κτίρια και εξυπηρετούν μεγάλο αριθμό συναλλασσομένων δεν θα λειτουργήσουν έως ότου ελεγχθούν από αρμόδια επιτροπή μηχανικών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου- Δυτικής Μακεδονίας και του Τ.Α.Σ. Κοζάνης.

Στην ίδια κατηγορία υπάγονται και οι Υπηρεσίες που λειτουργούν στο Δικαστικό Μέγαρο Ιωαννίνων. Την ευθύνη για τη δρομολόγηση του ελέγχου την έχει ο αρμόδιος υπεύθυνος του κάθε κτιρίου (προϊστάμενος, συντηρητής κλπ), ο οποίος και θα πρέπει να έλθει σε συνεργασία με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας.

Επίσης, στον χορό των Ρίχτερ μπήκε και η Σάμος οπου σημειώθηκε σεισμική δόνηση 4,4 βαθμών, στις 04:30 ώρα Ελλάδας. Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται στο θαλάσσιο χώρο 17 χλμ ΒΒΑ της Σάμου, και είχε εστιακό βάθος 10 χλμ.

Keywords
Τυχαία Θέματα