Στον ρυθμό των μετασεισμών τα Ιωάννινα-Άλλη μια νύχτα αγωνίας για τους κατοίκους (BINTEO)

08:18 17/10/2016 - Πηγή: Aixmi

Πολλοί κάτοικοι των Ιωαννίνων έμειναν και χθες βράδυ έξω από τα σπίτια τους, στα αυτοκίνητά τους, σε πλατείες και δρόμους της πόλης μετά τη σεισμική δόνηση μεγέθους 4,3 βαθμών που σημειώθηκε λίγο μετά τις 10 το βράδυ της Κυριακής.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών, είχε εστιακό βάθος 5 χιλιόμετρα και επίκεντρο 29 χιλιόμετρα ΒΔ των Ιωαννίνων. Η δόνηση εντάσσεται στη σεισμική

ακολουθία που σημειώνεται από προχθες το βράδυ στην περιοχή.

Να σημειωθεί πως αναχώρησαν την Κυριακή από τα Γιάννενα για τις ιδιαίτερες πατρίδες τους πολλοί φοιτητές, οι οποίοι ξημέρωσαν στους δρόμους της πόλης μετα τον ισχυρό σεισμό των 5,3 βαθμών που ταρακούνησε την Ήπειρο και έγινε αισθητός σε πολλές περιοχές της χώρας.

Σήμερα, θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στους Δήμους Ιωαννιτών, Ζίτσας και Πωγωνίου, όπως επίσης το Πανεπιστήμιο και το ΤΕΙ.

Οι δημόσιες υπηρεσίες που στεγάζονται σε παλιά κτίρια και εξυπηρετούν μεγάλο αριθμό συναλλασσομένων δεν θα λειτουργήσουν, έως ότου ελεγχθούν από αρμόδια επιτροπή μηχανικών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου- Δυτικής Μακεδονίας και του Τομέα Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων Κοζάνης.

Στην ίδια κατηγορία υπάγονται και οι Υπηρεσίες που λειτουργούν στο Δικαστικό Μέγαρο Ιωαννίνων και Κόνιτσας. Την ευθύνη για τη δρομολόγηση του ελέγχου την έχει ο αρμόδιος υπεύθυνος του κάθε κτιρίου (προϊστάμενος, συντηρητής κλπ), ο οποίος και θα πρέπει να έλθει σε συνεργασία με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας.

Εξάλλου, κλιμάκια τεχνικών του Τομέας Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων σε συνεργασία με το Δήμο Ιωαννιτών και το ΤΕΕ του Τμήματος Ηπείρου, από σήμερα ξεκινούν αυτοψίες στα δημόσια κτίρια, αρχής γενομένης από τα σχολεία.

Keywords
Τυχαία Θέματα