Μέρκελ σε γυναίκες πρόσφυγες: Μάθετε γερμανικά, βγείτε από την απομόνωση

09:44 13/9/2015 - Πηγή: Aixmi

«Mάθετε Γερμανικά», ήταν η συμβουλή της Άγκελα Μέρκελ σε γυναίκες πρόσφυγες που βρήκαν άσυλο στη χώρα, προκειμένου να μην παραμείνουν απομονωμένες στις κοινότητές τους.

Στο εβδομαδιαίο διάγγελμά της η Γερμανίδα καγκελάριος είπε: «Οι γυναίκες έχουν συχνά ζήσει φοβερά πράγματα και έχουν ψυχολογικά τραύματα όταν φτάνουν στη χώρα μας».

«Προφανώς προσπαθούμε να τους δώσουμε τη δυνατότητα να ξεπεράσουν τα τραύματά τους, όμως παράλληλα δεν μπορώ παρά να τις συμβουλεύσω: Μάθετε τη γλώσσα»

ανέφερε χαρακτηριστικά.

Κάλεσε μάλιστα τις μητέρες να μάθουν γερμανικά μαζί με τα παιδιά τους. «Μαθαίνουν στο νηπιαγωγείο, μαθαίνουν στο σχολείο, συχνά είναι γρήγορα καλύτερα από τους γονείς τους, όμως δεν θα πρέπει να αφήνετε αυτό να σας αποθαρρύνει», τόνισε.

«Δώστε κουράγιο, αυτό είναι το σύνθημά μου», υπογράμμισε, προωθώντας μια σειρά πρωτοβουλιών ώστε να βοηθηθούν οι γυναίκες να βγουν από την απομόνωση.

Η Γερμανία αναμένει φέτος να υποδεχθεί 800.000 αιτούντες άσυλο, έναν αριθμό ρεκόρ. Ήδη από την αρχή της χρονιάς 450.000 νέοι πρόσφυγες έχουν φτάσει στη χώρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα