Μέρκελ και Γιούνκερ συμφώνησαν σε εκλογές τον Απρίλιο

22:00 1/3/2012 - Πηγή: Aixmi

Ο Αντώνης Σαμαράς, αντιλαμβανόμενος το κλίμα υπέρ της κυβέρνησης Παπαδήμου στην Ευρώπη, αποφάσισε να θέσει  μόνος του το θέμα των εκλογών τον Απρίλιο πριν του το θέσουν τόσο η Άνγκελα Μέρκελ, την οποία συνάντησε για πρώτη φορά μετά την εκλογή του στην ηγεσία της ΝΔ, όσο και ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Πωλ Γιούνκερ.

Ο

πρόεδρος της ΝΔ επέμεινε στην αναγκαιότητα εκλογών τον Απρίλιο, με το επιχείρημα ότι έτσι θα αποφορτιστεί το εκρηκτικό κλίμα που υπάρχει στην κοινωνία. Υποστήριξε δε ότι όσο καθυστερούν οι κάλπες τόσο θα ενισχύονται οι αντιμνημονιακές δυνάμεις -κάτι που προκαλεί τρόμο στους δανειστές μας!

Η Μέρκελ και ο Γιούνκερ φαίνεται να πείστηκαν, με αποτέλεσμα ο Σαμαράς να ακούσει απ’ το στόμα του Μαρτένς (προέδρου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος) «καλή επιτυχία στις εκλογές φίλε Αντώνη).

Είναι προφανές ότι η στροφή του προέδρου της ΝΔ υπέρ του Μνημονίου («υπογράψαμε με το αίμα μας», είπε χαρακτηριστικά) και η συμμετοχή του στην κυβέρνηση συνεργασίας έχει αναχαιτίσει τους φόβους του Βερολίνου, οι οποίοι αποτυπώθηκαν και σήμερα στη φράση της καγκελαρίου «χρειάζεται να υπάρχει αξιοπιστία» -πράγμα που σημαίνει ότι «μετά τις εκλογές χρειάζεται κυβερνητική σταθερότητα (δηλαδή κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ -ΝΔ)για να εφαρμοστούν όσα έχουν συμφωνηθεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα