Με το ένα πόδι εκτός ΔΗΜΑΡ ο Ψαριανός – Βλέπει προς ποτάμι

21:20 19/6/2014 - Πηγή: Aixmi

“Η ΔΗΜΑΡ έφυγε από τον εαυτό της και όχι εγώ από τη ΔΗΜΑΡ” δηλώνει ο Γρηγόρης Ψαριανός, που έκοψε τον ομφάλιο λώρο με την Αγίου Κωνσταντίνου, αφού δεν συμμετέχει στις κομματικές διεργασίες, χαρακτηρίζοντας το κόμμα νεκρό. Μάλιστα δεν θα πάει ούτε στη νέα συνεδρίαση της κεντρικής επιτροπής μεθαύριο, στην οποία έχουν κληθεί και στελέχη από το παλαιό ΠΑΣΟΚ, όπως ο Χάρης

Καστανίδης, ο Στέφανος Μανίκας, η Μαριλένα Κοππά, ο Αργύρης Λαφαζάνης.

Αντιθέτως, ο Γρηγόρης Ψαριανός θα δώσει το παρών στο ιδρυτικό συνέδριο του Ποταμιού την επόμενη εβδομάδα και σύμφωνα με πληροφορίες, έχει πολύ συχνή και “καλή” επικοινωνία με τον Σταύρο Θεοδωράκη αλλά και με πρώην στελέχη της κίνησης των 58.

“Στόχος πρέπει να είναι η ανασύνταξη της κεντρο-αριστεράς, ώστε να γίνει ισχυρή και να παίξει καθοριστικό ρόλο την επόμενη ημέρα”, υποστηρίζει ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ επικρίνοντας τη στάση της Αγίου Κωνσταντίνου που αρνήθηκε στο παρελθόν να συμμετάσχει στο διάλογο με αποτέλεσμα το κόμμα να συρρικνωθεί στο 1%.

Μιλώντας πριν από λίγο στον Βήμα fm κατηγόρησε την ηγετική ομάδα για “ηλίθιο” στρατηγικό σχέδιο συμμαχίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, “Όταν προσπαθείς να ανασυγκροτήσεις αυτό τον χώρο με τη δική σου συμμετοχή, είσαι βασικός παίκτης και δεν θεωρείς ότι τον συγκροτείς με τη λογική ότι θα δεις με ποιον θα πας μετά και εσύ θα είσαι τσόντα. Αυτό είναι ηλίθιο στρατηγικό σχέδιο”.

Απόψε αναμένεται να συναντηθεί η ομάδα των μεταρρυθμιστών της Αγίου Κωνσταντίνου της οποίας ηγείται ο Σπύρος Λυκούδης, προκειμένου να καθορίσει τη στάση της στην επερχόμενη Κεντρική Επιτροπή. Ήδη όμως και άλλα μέλη της τάσης φαίνεται να κινούνται στη γραμμή του Γρηγόρη Ψαριανού, προτείνοντας την αποχή από όλες τις διεργασίες, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο και άλλων αποχωρήσεων από το κόμμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα