Μαλαισία: Σύλληψη δύο υπόπτων για σχέσεις με το Ισλαμικό Κράτος

18:58 22/1/2018 - Πηγή: Aixmi

Συνολικά δύο άνδρες συνελήφθησαν στη Μαλαισία καθώς σύμφωνα με την αστυνομμία θεωρούνται ύποπτοι για διασυνδέσεις με το Ισλαμικό Κράτος. Μάλιστα ο ένας φέρεται να κυκλοφορούσε στους δρόμους της πρωτεύουσας οπλισμένος με μαχαίρι και σχεδίαζε να σκοτώσει βουδιστές μοναχούς.

Οι δύο άνδρες συνελήφθησαν στη διάρκεια δύο ξεχωριστών αστυνομικών επιχειρήσεων τον Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο ως ύποπτοι για διάπραξη βίαιων ενεργειών και για προώθηση της τζιχαντιστικής ιδεολογίας.

Ο ένας από αυτούς, Ινδονήσιος, ο οποίος συνελήφθη

την περασμένη εβδομάδα, φέρεται ότι «όργωνε» μια πολυσύχναστη συνοικία της Κουάλα Λουμπούρ τον Νοέμβριο αναζητώντας βουδιστές μοναχούς για να σκοτώσει ως αντίποινα στη βία που υφίστανται οι μουσουλμάνοι Ροχίνγκια στη Μιανμάρ.

Ο γενικός επιθεωρητής της αστυνομίας Μοχάμεντ Φούζι Χαρούν ανέφερε ότι ο ύποπτος φέρεται να είχε επικοινωνήσει με ανώτερο ηγέτη του Ισλαμικού Κράτους στο WhatsApp, να είχε επιχειρήσει να στρατολογήσει πολλούς άλλους Ινδονήσιους και να είχε υψώσει μια σημαία του ISIS στο κτήριο όπου εργαζόταν.

Ο δεύτερος ύποπτος, δάσκαλος από την Μαλαισία σε ιδιωτικό θρησκευτικό σχολείο, συνελήφθη τον Δεκέμβριο, καθώς φέρεται να σχεδίαζε επίθεση σε χώρους διασκέδασης και ληστεία, απαγωγή ή δολοφονία μη μουσουλμάνων.Μάλιστα στο παρελθόν είχε φυλακιστεί με βάση τον αντιτρομοκρατικό νόμο της Μαλαισίας, ενώ όπως διαπιστώθηκε είχε επίσης έρθει σε επαφή με πρώην μέλη γνωστών τρομοκρατικών οργανώσεων και προωθούσε την ιδεολογία του ISIS στον λογαριασμό του στο Facebook με στόχο την προσέλκυση νέων μελών.

The post Μαλαισία: Σύλληψη δύο υπόπτων για σχέσεις με το Ισλαμικό Κράτος appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα