Μακελειό απετράπη στην Ολλανδία – Ακυρώθηκε συναυλία από φόβο επίθεσης (BINTEO)

10:56 24/8/2017 - Πηγή: Aixmi

Δύο άνδρες συνελήφθησαν για την απειλή επίθεσης σε συναυλία στο Ρότερνταμ που οδήγησε στη ματαίωση συναυλίας από το συγκρότημα Allah-Las.

Η ισπανική αστυνομία προειδοποίησε την Ολλανδία για πιθανό κίνδυνο επίθεσης στον συναυλιακό χώρο Μαασίλο, όπου θα έπαιζε το καλιφορνέζικο συγκρότημα αν και η πληροφορία σχετιζόταν με έρευνες της ισπανικής πολιτοφυλακής που δεν έχουν σχέση με τις επιθέσεις στη Βαρκελώνη και την Καμπρίλς.

Οι πύλες για τη συναυλία δεν άνοιξαν ποτέ έπειτα από την προειδοποίηση της ισπανικής αστυνομίας, ενώ ένας Ισπανός που οδηγούσε ένα βαν

με ισπανικές πινακίδες και έφερε φιάλες αερίου κοντά στον συναυλιακό χώρο στο Ρότερνταμ κρατείται από τις Αρχές της Ολλανδίας.

Επίσης, ένας άνδρας συνελήφθη στη νότια Ολλανδία σε σχέση με την απειλή επίθεσης στο Ρότερνταμ και πρόκειται για τη δεύτερη σύλληψη.Ο δήμαρχος του Ρότερνταμ Άχμεντ Αμπουταλέμπ ανέφερε κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου ότι δεν είναι σαφές εάν υπάρχει κάποια σύνδεση μεταξύ της απειλής και του οχήματος. Είπε επίσης ότι δεν θα πρέπει να βγαίνουν «επιπόλαια συμπεράσματα», καθώς ο οδηγός οδηγήθηκε στην αστυνομία γιατί περιφερόταν με το όχημα γύρω από τον συναυλιακό χώρο.

Ειδικοί πυροτεχνουργοί της αστυνομίας εξέτασαν το βαν, ενώ οι ολλανδικές Αρχές δεν ανέφεραν τον αριθμό φιαλών αερίου.

Ωστόσο, σύμφωνα με το ισπανικό Europa Press, ο Ισπανός που συνελήφθη στο Ρότερνταμ δεν έχει καμία σχέση με τζιχαντιστές τρομοκράτες και οι φιάλες αερίου ήταν προφανώς για οικιακή χρήση.

Δεν υπήρξαν τραυματισμοί.

Σε ανακοίνωσή του στον ιστότοπο του περιοδικού Billboard, το συγκρότημα Allah-Las εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στην αστυνομία του Ρότερνταμ «για την ανίχνευση της πιθανής απειλής ώστε να μην υπάρξουν θύματα».

Keywords
Τυχαία Θέματα