Μαίνεται η φωτιά στη Ρόδο – Κινδυνεύει κι άλλος οικισμός (ΒΙΝΤΕΟ)

20:28 18/6/2016 - Πηγή: Aixmi

Ανεξέλεγκτη μαίνεται η φωτιά που ξέσπασε στην περιοχή ανάμεσα στο μοναστήρι του Ασώματου και στο Φράγμα της Απολακκιάς και κατευθύνεται προς Σιάννα.

Ήδη οι δασοπυροσβεστικές δυνάμεις του νησιού βρίσκονται επί ποδός, για να αντιμετωπίσουν τη νέα πυρκαγιά που ξέσπασε στο νησί της Ρόδου. Στο σημείο σπεύδουν επανδρωμένα οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, εθελοντικές ομάδες, οχήματα του δήμου Ρόδου και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Ωστόσο, σύμφωνα με τη «Ροδιακή» έχει ζητηθεί και η συνδρομή

εναέριων μέσων κατάσβεσης ώστε να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά η πυρκαγιά, καθώς στο σημείο πνέουν άνεμοι έως και 7 μποφόρ, με συνέπεια να δυσκολεύει το έργο πυροσβεστών.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες έχουν απογειωθεί από τη Σάμο δύο αεροπλάνα τύπου Κάναντερ για να βοηθήσουν στην κατάσβεση. Επίσης από αέρος θα επιχειρήσει και το πυροσβεστικό ελικόπτερο που εδρεύει στη Ρόδο.

Οι αρμόδιες Αρχές έχουν καταστρώσει σχέδιο εκκένωσης της Απολλακιάς και δηλώνουν έτοιμες να το υλοποιήσουν σε περίπτωση που αυτό κριθεί απαραίτητο. Επιπλέον έχει ζητηθεί από όσους κατοίκους αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα να απομακρυνθούν από τον οικισμό.

Keywords
Τυχαία Θέματα