Συμμαχία Σάντερς – Κλίντον κατά Τραμπ

19:18 18/6/2016 - Πηγή: Aixmi

Με μία ομιλία του έκλεισε ουσιαστικά τη 14μηνη προεκλογική του εκστρατεία ο γερουσιαστής του Βερμόντ Μπέρνι Σάντερς καθώς η Χίλαρι Κλίντον κέρδισε το χρίσμα των Δημοκρατικών για την προεδρία των ΗΠΑ.

Ωστόσο, αν και απέφυγε να δηλώσει ευθέως ότι θα στηρίξει την υποψήφια του Δημοκρατικού Κόμματος και βασική του αντίπαλος στον επώδυνο δρόμο μέχρι τον Λευκό Οίκο, ο Σάντερς άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο συνεργασίας μαζί της ώστε να πολεμήσουν τον Ντόναλντ Τραμπ.

«Το κύριο πολιτικό καθήκον που έχουμε τους

ερχόμενους πέντε μήνες είναι να διασφαλίσουμε ότι ο Ντόναλντ Τραμπ θα ηττηθεί και θα ηττηθεί βαριά«, είπε ο Σάντερς απευθυνόμενους στους υποστηρικτές του και συμπλήρωσε: «Και προσωπικά σκοπεύω να ξεκινήσω να παίζω τον ρόλο μου σε αυτή τη διαδικασία πολύ σύντομα».

Ο γερουσιαστής του Βερμόντ ευχαρίστησε επίσης τους υποστηρικτές του και τους εθελοντές, προτείνοντας άλλους τρόπους με τους οποίους μπορούν να συνεχίσουν να πιέζουν για θέματα που τους προσέλκυσαν στην προεκλογική εκστρατεία του.

«Οι ημέρες των εκλογών έρχονται και παρέρχονται αλλά οι πολιτικές και κοινωνικές επαναστάσεις που επιχειρούν να αλλάξουν την κοινωνία μας δεν τελειώνουν ποτέ», είπε.

«Επιτρέψτε μου να τελειώσω άλλη μια φορά ευχαριστώντας όλους όσοι βοήθησαν σε αυτή την εκστρατεία με τον έναν ή τον άλλον τρόπο«, πρόσθεσε. «Έχουμε ξεκινήσει τη μακρά και δύσκολη διαδικασία να αλλάξουμε την Αμερική, μια μάχη που θα συνεχιστεί αύριο, την ερχόμενη εβδομάδα, τον ερχόμενο χρόνο και στο μέλλον» είπε ο Σάντερς.

Keywords
Τυχαία Θέματα