Λύτρωση στο τέλος για τη Σάλκε

18:53 17/10/2015 - Πηγή: Aixmi

Με γκολ του Μάιερ στις καθυστερήσεις η Σάλκε επιβλήθηκε 2-1 της Χέρτα. Στο 0-0 κόλλησε η Λεβερκούζεν στο Αμβούργο, νίκες για Βόλφσμπουργκ και Ντάρμσταντ

Η Χέρτα βρέθηκε πολύ κοντά στο να χαλάσει το απόγευμα της Σάλκε, όμως η ομάδα του Μπράιτενραϊτερ κατάφερε να πάρει τη νίκη με γκολ στο 92’ και να επιστρέψει στις επιτυχίες μετά το 0-3 από την Κολονία πριν τη διακοπή. Οι Μπλε

έφτασαν τις 5 νίκες στα τελευταία 6 ματς στην Bundesliga και παρέμειναν στην 3η θέση και το -1 από την Ντόρτμουντ.

Στο 10’ είχαν οι γηπεδούχοι την πρώτη καλή στιγμή με κεφαλιά του Ντι Σάντο που πήγε στα χέρια του Γιάρσταϊν και στο 18’ η Χέρτα έμεινε με δέκα παίκτες εξαιτίας του σκληρού μαρκαρίσματος από πίσω του Ιμπίσεβιτς στον Μάιερ (απευθείας κόκκινη). Στο 27’ η Σάλκε άνοιξε το σκορ. Ο Γκάις εκτέλεσε το κόρνερ, ο Χέβεντες ξέφυγε από τον προσωπικό του αντίπαλο και με κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι έγραψε το 1-0. Στο επόμενο κομμάτι του ματς οι φιλοξενούμενοι παρέμειναν συμπαγείς παρά το αριθμητικό μειονέκτημα και πέρα από το σουτ του Τσούπο Μότινγκ άουτ μέσα από την περιοχή, δεν δέχθηκαν άλλη φάση.

Στο πρώτο τέταρτο της επανάληψης οι Μπλε είχαν τρεις καλές στιγμές για να κλειδώσουν το αποτέλεσμα, όμως αυτό δεν έγινε. Στο 48’ ο Γκορέτσκα είχε κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι αμαρκάριστος αλλά ο Γιάρσταϊν απέκρουσε και στο 55’ λίγο έλειψε να κάνει αστείο λάθος αφού πάσαρε ακριβώς μπροστά από τον Ντι Σάντο, που βρήκε τη μπάλα αλλά την έστειλε μόλις άουτ. Ο keeper της Χέρτα απέκρουσε στο 60’ το φάουλ του Γκάις.

Στο 67’ οι Βερολινέζοι έδειξαν ότι το πλάνο τους για να πάρουν κάτι από το ματς πάει καλά και ύστερα από προσπάθεια του Καλού ο Βάιζερ με διαγώνιο δεξί σουτ έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι. Η ζημιά θα γινόταν έξι λεπτά μετά. Ο Βάιζερ βγήκε στα δεξιά έκανε υπέροχη σέντρα πάνω από την άμυνα των γηπεδούχων και ο Καλού με σκαστή κεφαλιά νίκησε τον Φέρμαν για το 1-1. Στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα η Χέρτα δεν έπαιξε αμυντικά και προσπάθησε να εκμεταλλευτεί την κακή κατάσταση της Σάλκε και κλέψει το παιχνίδι, όμως τελικά αυτό πλήρωσε. Αφού στο 88’ ο Γιάρσταϊν είπε «όχι» στον Μάιερ σε κοντινό σουτ ο Μανέ έφυγε στην κόντρα -ενώ θα μπορούσε να πέσει για πέναλτι έμεινε όρθιος- και αφού άφησε πίσω τον Γιάρσταϊν περίμενε το ανέβασμα του Μάιερ και του έδωσε πάρε-βάλε για το τελικό 2-1.

Ξέσπασμα με Κρούζε
Τρεις αγώνες χωρίς νίκη μετρούσε η Βόλφσμπουργκ, η οποία υποδέχθηκε την Χόφενχαϊμ και έδειξε διάθεση να ξεμπερδεύει από νωρίς. Οι Λύκοι άνοιξαν το σκορ μόλις στα… 43 δευτερόλεπτα με τον Κρούζε και στο 7′ ο Ντοστ έγραψε το 2-0, από την σέντρα του Ντράξλερ, κάνοντας τους πάντες να πιστέψουν ότι το ματς τελείωσε. Αυτό, προφανώς, το πίστεψε και η Βόλφσμπουργκ, με αποτέλεσμα να ρίξει ρυθμό στα επόμενα λεπτά, δίνοντας την ευκαιρία στην Χόφενχαϊμ να μειώσει στο 30′ με τον Τόλιαν, μπαίνοντας ξανά στο ματς (2-1). Η εξέλιξη αυτή έβγαλε ξανά στην επίθεση τους γηπεδούχους αλλά οι Καλιγκιούρι (36′) και Νάλντο (φάουλ στο 44′) δεν βρήκαν δίχτυα, αφήνοντας τα πάντα ανοιχτά για το δεύτερο μέρος.

Αυτό ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο για τους φιλοξενούμενους αφού στο 54′ ο Σμιντ βγήκε τετ α τετ και με διπλή προσπάθεια έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-2! Ενα ματς που φαινόταν πολύ εύκολα για την Βόλφσμπουργκ στα πρώτα επτά λεπτά έγινε… ντέρμπι αλλά η τάξη αποκαταστάθηκε στη συνέχεια. Στο 62′ από το λάθος του Πολάνσκι ο Λουίζ Γκουστάβο πήρε την μπάλα και έκανε την κίνηση από δεξιά, γυρίζοντας την μπάλα για τον Κρούζε, ο οποίος σκόραρε ξανά για το 3-2. Η Χόφενχαϊμ δεν μπορούσε να βρει τον τρόπο για να ισοφαρίσει ξανά και στο 83′ το ματς… τελείωσε, με τον Κρούζε να κάνει χατ-τρικ από κοντά μετά την ασίστ του Σίρλε. Ετσι, η Βόλφσμπουργκ επέστρεψε στις νίκες και ανέβηκε στην 4η θέση, μετά την ήττα της Χέρτα από την Σάλκε.

Πετάει η Ντάρμσταντ, βουλιάζει η Αουγκσμπουργκ
Η… τρελή πορεία της Ντάρμσταντ συνεχίζεται καθώς παραμένει αήττητη εκτός έδρας και με το 2-0 επί της Αουγκσμπουργκ έφτασε στους 13 βαθμούς, αφήνοντας τους Βαυαρούς στους 5 και τη ζώνη του υποβιβασμού πλέον… Το ματς άρχισε ιδανικά για τους φιλοξενούμενους αφού στο 7′ ο Βάγκνερ με κεφαλιά, μετά από εκτέλεση κόρνερ, έκανε το 0-1 και έδωσε τη δυνατότητα στην ομάδα του να κάνει το παιχνίδι της. Η Ντάρμσταντ δεν ένιωθε καμία απειλή από την απογοητευτική Αουγκσμπουργκ και στο 29′, μετά από κόρνερ ξανά, ο Νιεμάιερ έγραψε το 0-2 παρά τις προσπάθειες του Χιτς να αποκρούσε τα πάντα.

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να αντιδράσουν πριν το ημίχρονο αλλά ο Βέρνερ έχασε δύο καλές ευκαιρίες, στο 36′ και στο 40′, για να ακολουθήσει άλλη μια χαμένη ευκαιρία στο ξεκίνημα της επανάληψης από τον Μπομπαντίγια… Η Αουγκσμπουργκ ήθελε αλλά δεν μπορούσε να ανατρέψει την κατάσταση καθώς η Ντάρμσταντ αμυνόταν πολύ σωστά, με αποτέλεσμα να κρατήσει το 0-2 και να ανέβει στην 9η θέση

Πηγή: gazzetta.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα