Λιαργκόβας: Η μεσαία τάξη οδεύει στα όρια της φτώχειας

10:26 3/11/2017 - Πηγή: Aixmi

Δεν υπάρχει ανάπτυξη με υψηλή φορολογία, ξεκαθάρισε ο επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής, Παναγιώτης Λιαργκόβας ο οποίος σήμανε κώδωνα κινδύνου για την υπερφορολόγηση.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 και το «Καλημέρα Ελλάδα» για το κοινωνικό μέρισμα, τόνισε ότι η μεγάλη πηγή των χρημάτων που θα δοθούν είναι από φόρους. Τόνισε ότι είναι καλό που ενισχύεται το εισόδημα κοινωνικής αλληλεγγύης, ωστόσο σημείωσε ότι αν το μέρισμα ήταν από ανάπτυξη

τότε θα ήταν καλύτερα για όλους.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι αν συνεχιστεί αυτό η μεσαία τάξη θα μειώνεται και θα μπαίνει στα όρια της φτώχειας: «Για να έχουμε βιώσιμη κοινωνική πολιτική θα πρέπει να προκύπτουν όλα αυτά από την ανάπτυξη, γιατί μόνο έτσι θα μπορούμε και τα επόμενα χρόνια να δίνουμε ως χώρα και να ενισχύουμε τους πραγματικά αδύναμους» και πρόσθεσε ότι τα χρόνια των μνημονίων επιδεινώθηκε η θέση των εισοδηματικά αδύναμων. «Η βοήθεια που τους δίνεται πρέπει να είναι μόνιμη και όχι συγκυριακή», σημείωσε επίσης.

«Πρέπει σταδιακά να μειωθούν οι φόροι και να αυξηθούν τα εισοδήματα», υπογράμμισε ο κ. Λιαργκόβας και πρόσθεσε ότι πρέπει το βάρος να το δώσουμε στην ανάπτυξη, «αλλά με υψηλή φορολογία και γραφειοκρατία δεν γίνεται».

The post Λιαργκόβας: Η μεσαία τάξη οδεύει στα όρια της φτώχειας appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα