Λιαργκόβας: Η επόμενη ημέρα δεν θα μοιάζει με την αρχή μήνα του μέλιτος

19:09 1/11/2017 - Πηγή: Aixmi

Μιλώντας στη συζήτηση του προσχεδίου του προϋπολογισμού στην Επιτροπή Οικονομικών ο συντονιστής του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή Παναγιώτης Λιαργκόβας έθεσε τρία βασικά βήματα που θα πρέπει να ακολουθήσει το πολιτικό σύστημα και η κυβέρνηση το αμέσως επόμενο διάστημα, ενώ απηύθυνε προειδοποίηση ότι η επόμενη ημέρα της εξόδου από τα μνημόνια δεν θα μοιάζει με την αρχή ενός μήνα του μέλιτος.

Υπενθύμισε ότι μετά το 2018 δεν θα υπάρξει έξοδος από κάθε επιτήρηση και ανέφερε ότι η πλήρης έξοδος

στις αγορές, αν επιτευχθεί, θα έχει κόστος και υψηλότερο επιτόκιο. Τόνισε την ανάγκη μίας ισχυρής πολιτικής βούλησης για να «ξεπεραστούν οι αντιστάσεις στην προσαρμογή» και κάλεσε την κυβέρνηση να εξετάσει αν είναι σκόπιμο να υπερβαίνει τα προβλεπόμενα πρωτογενή πλεονάσματα.

Σύμφωνα με τον κ. Λιαργκόβα, θα ήταν κρίσιμο να ενταχθεί στη συζήτηση η αναθεώρηση των στόχων για πρωτογενή πλεονάσματα προς τα κάτω και η οριστική διευθέτηση του χρέους. Όπως σημείωσε, κυβέρνηση και αντιπολίτευση συμφωνούν σε αυτό και έχουν ως σύμμαχο το ΔΝΤ.

The post Λιαργκόβας: Η επόμενη ημέρα δεν θα μοιάζει με την αρχή μήνα του μέλιτος appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα