Λιαργκόβας για Eurogroup: Δεν πήραμε ούτε QE ούτε ελάφρυνση χρέους

18:43 22/2/2017 - Πηγή: Aixmi

Δεν εξασφαλίστηκε ούτε η βιωσιμότητα του χρέους, ούτε η ένταξη της χώρας στο καθεστώς της ποσοτικής χαλάρωσης, επεσήμανε ο διευθυντής του Γραφείου προϋπολογισμού της Βουλής, Παναγιώτης Λιαργκόβας, αν και χαρακτήρισε την κατ’ αρχήν συμφωνία του Eurogroup ως θετική εξέλιξη για την πορεία της χώρας και της οικονομίας.

«Είναι θετικό ότι επιστρέφουν οι θεσμοί στην Αθήνα» τόνισε χαρακτηριστικά επισημαίνοντας

όμως πως θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί οι χρονικές καθυστερήσεις. Επίσης εξέφρασε την άποψη ότι στην κατ’ αρχήν συμφωνία υπάρχουν περιθώρια για βελτιώσεις στο φορολογικό και το ασφαλιστικό μέχρι να συνταχθεί το τελικό κείμενο της συμφωνίας.

«Ο δρόμος μέχρι την τελική συμφωνία είναι μακρύς» τόνισε εξηγώντας ότι η τελική συμφωνία θα πρέπει να περιλαμβάνει το ακριβές περιεχόμενο των νέων μέτρων, την αξία των νέων μέτρων, τα ακριβής πρωτογενή πλεονάσματα, τα ακριβής αντίμετρα και το δημόσιο χρέος.

«Το μεγάλο στοίχημα που έχει μπροστά της η κυβέρνηση είναι να καλύψει το έδαφος αβεβαιότητας που έχει μπροστά της» δήλωσε ο κ. Λιαργκόβας εξηγώντας πως εφόσον ολοκληρωθεί η β’ αξιολόγηση θα ακολουθήσει η γ’ αξιολόγηση που όπως είπε θα πρέπει να τελειώσει σε ασφυκτικά σύντομο χρονικό διάστημα και θα περιλαμβάνει νέες ιδιωτικοποιήσεις ύψους 0,8 δισ ευρώ, νέες ρυθμίσεις στο ασφαλιστικό και το φορολογικό.

Keywords
Τυχαία Θέματα