Συγκέντρωση διαμαρτυρίας εργαζομένων στους δήμους στη Θεσσαλονίκη (ΒΙΝΤΕΟ)

13:13 22/5/2017 - Πηγή: Aixmi

Σε 48ωρη απεργία προχωρούν σήμερα Δευτέρα και αύριο Τρίτη οι εργαζόμενοι στους δήμους, έπειτα από σχετική απόφαση της ΠΟΕ- ΟΤΑ, ενάντια στα νέα μέτρα που ψηφίστηκαν στη Βουλή.

Στη Θεσσαλονίκη, μέλη της Δημοκρατικής Αγωνιστικής

Συνεργασίας των ΟΤΑ πραγματοποιούν συγκέντρωση, στο Άγαλμα Βενιζέλου στο κέντρο της πόλης, σημειώνοντας ότι «και τα νέα μέτρα που ψήφισε η κυβέρνηση τσακίζουν όλους τους εργαζόμενους. Φέρνουν νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων, απολύσεις και μείωση προσωπικού στους δήμους και το δημόσιο, ένταση των ιδιωτικοποιήσεων, κατάργηση των ΒΑΕ κ.ά. Οι δήμαρχοι της πλειοψηφίας της ΚΕΔΕ (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ) θα εφαρμόσουν για ακόμη μία φορά στο ακέραιο την αντεργατική πολιτική».

Οι εργαζόμενοι στους δήμους απείχαν από τα καθήκοντά τους και το σαββατοκύριακο. Για τον λόγο αυτό, ο γενικός γραμματέας του Δήμου Θεσσαλονίκης, Θωμάς Ψαρράς, απηύθυνε έκκληση προς τους δημότες να μην κατεβάζουν τα σκουπίδια τους στους κάδους το τετραήμερο αυτό, ώστε να μην υπάρξει συσσώρευση απορριμμάτων στους δρόμους της πόλης.

Παράλληλα από τις 4.30 εργαζόμενοι βρίσκονται στο αμαξοστάσιο Πυλαίας προκειμένου να μη επιτρέψουν σε κανένα απορριμματοφόρο να βγει στους δρόμους της πόλης. Το ίδιο προτίθενται να κάνουν και αύριο.

Πηγή: thestival.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα