Λαϊκό προσκύνημα στη Μητρόπολη Αθηνών για τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη (BINTEO-EIKONEΣ)

09:57 31/5/2017 - Πηγή: Aixmi

Από τις 7 το πρωί έχει τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, τυλιγμένη με την ελληνική σημαία, στη Μητρόπολη Αθηνών. Τις πρώτες τιμές στον Κων. Μητσοτάκη απέδωσαν η οικογένειά του, καθώς και τιμητικό άγημα.

Λίγα λεπτά πριν από τις 7 στον ναό έφθασε καταβεβλημένη η Ντόρα Μπακογιάννη συνοδευόμενη από τον σύζυγό της Ισίδωρο Κούβελo ενώ

μαζί της ήταν και η αδερφή της Αικατερίνη Μητσοτάκη.

Λίγα λεπτά αργότερα έφτασαν τα παιδιά της Ντόρας Μπακογιάννη, Αλεξία και Κώστας Μπακογιάννης, ενώ αμέσως μετά έφθασαν ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης με τη σύζυγό του Μαρέβα.

Βρακοφόροι από την Κρήτη είχαν συγκεντρωθεί έξω από τον ναό, τιμώντας τον πρώην πρωθυπουργό.

Η οδός Μητροπόλεως παραμένει κλειστή, ενώ αστυνομικοί βρίσκονται παραταγμένοι και στις δυο πλευρές του δρόμου.

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί στις 15:00, με τιμές εν ενεργεία Πρωθυπουργού.

Με το τέλος της ακολουθίας στη Μητρόπολη Αθηνών, η σορός του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη θα μεταφερθεί στην Ελευσίνα προκειμένου να «πετάξει» με στρατιωτικό αεροπλάνο C-130 για την Κρήτη και την ιδιαίτερη πατρίδα του εκλιπόντος, όπου, κατόπιν επιθυμίας του, θα ταφεί δίπλα στην αγαπημένη σύζυγό του.

Η σορός θα διανυκτερεύσει στην Αγία Μαγδαληνή Χαλέπας, όπου θα γίνει αγρυπνία και επιμνημόσυνη δέηση προτού μεταφερθεί στις 15.00 της Πέμπτης στην τελευταία κατοικία στο νεκροταφείο του Αργουλιδέ. Μάλιστα την κατασκευή σε τάφο του την είχε επιμεληθεί ο ίδιος όταν ήταν εν ζωή.

Keywords
Τυχαία Θέματα