Λαγκάρντ: Οι Έλληνες έκαναν θυσίες, αλλά πρέπει να γίνουν κι άλλες μεταρρυθμίσεις (ΒΙΝΤΕΟ)

10:19 9/2/2017 - Πηγή: Aixmi

Στη διάρκεια ημερίδας που διοργάνωσε το think tank «Atlantic Council» στην Ουάσινγκτον, η διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ αναφέρθηκε στις εκθέσεις του ΔΝΤ για την Ελλάδα και χαρακτήρισε «απολύτως αναγκαίες» τις μεταρρυθμίσεις σχετικά με τη διεύρυνση της φορολογικής βάσης και το συνταξιοδοτικό σύστημα της Ελλάδας.

Η

Κριστίν Λαγκάρντ υπεραμύνθηκε των εκθέσεων του ΔΝΤ τονίζοντας πως «οι άνθρωποι μπορούν να διαφωνούν με τα συμπεράσματα των εκθέσεών μας, αλλά με ανεξαρτησία και αποφασιστικότητα θα είμαστε ένας έγκυρος σύμβουλος αλλά και θα λέμε τη σκληρή αλήθεια. Δεν θα είμαστε γλυκομίλητοι!» επεσήμανε η επικεφαλής του ΔΝΤ χωρίς να έχει καμία διάθεση να χαϊδέψει αυτιά.

«Ναι, δεχόμαστε συχνά κριτική και είμαι σίγουρη ότι οι ελληνικές Αρχές δεν χάρηκαν με κάποια απ’ όσα άκουσαν, αλλά αναγνωρίζουμε την τεράστια συλλογική προσπάθεια και τις μεγάλες θυσίες του ελληνικού λαού και είπαμε ότι κάποιες μεταρρυθμίσεις έχουν γίνει. Αλλά επίσης είπαμε ότι κάποιες μεταρρυθμίσεις βρίσκονται ακόμη μπροστά μας. Δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη» υπογράμμισε η Κριστίν Λαγκάρντ που συμπλήρωσε πως χρειάζεται να πραγματοποιηθούν περαιτέρω μεταρρυθμίσεις στο ασφαλιστικό με βασικό στόχο τη βελτίωση της βιωσιμότητας του και την πιο στοχευμένη προστασία των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.

«Επίσης κάποιες μεταρρυθμίσεις δεν έχουν δώσει ακόμη τα αναμενόμενα οφέλη ώστε να αποδεσμευθεί η δύναμη της ελληνικής οικονομίας» σημείωσε η κυρία Λαγκάρντ που επεσήμανε ιδιαίτερα την ανάγκη για μεταρρύθμιση στο φόρο εισοδήματος και για ένα βιώσιμο συνταξιοδοτικό σύστημα.

Keywords
Τυχαία Θέματα