Λαγκάρντ για ελληνικό χρέος: Πρέπει να είναι βιώσιμο για να συμμετέχουμε

12:28 10/3/2017 - Πηγή: Aixmi

Για το Brexit, την εκλογή Τραμπ, τις γαλλικές εκλογές αλλά και τη θέση του ΔΝΤ στο ελληνικό ζήτημα μίλησε η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ στην εφημερίδα Le Parisien.

Σχετικά με το ελληνικό χρέος και την απόφαση του ΔΝΤ να συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα η ισχυρή κυρία του Ταμείου

τονίζει πως «εμείς για να συμμετέχουμε, όπως μαςζήτησε και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, εκτός από τις μεταρρυθμίσεις, χρειαζόμαστε να είναι βιώσιμο το χρέος. Αυτό απαιτεί μία αναδιάρθρωση που μπορεί να γίνει με διάφορους τρόπους, με σημαντική επιμήκυνση των αποπληρωμών, ή με πολύ χαμηλά τα ανώτατα όρια των επιτοκίων».

Η κυρία Λαγκάρντ ερωτώμενη πώς θα πείσει τους δανειστές της Ελλάδας για κάτι τέτοιο, απαντά πως «παίρνουμε το μπαστούνι του προσκυνητή και εξηγούμε και ξαναεξηγούμε και προσπαθούμε να πείσουμε. Κι αυτό προσπαθώ να κάνω«.

Σχετικά με τις γαλλικές εκλογές τόνισε πως δεν έχει δικαίωμα να μιλήσει για το θέμα, αλλά εξέφρασε την εκτίμηση ότι αυτές οι εκλογές θα είναι το κλειδί, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα.

«Ή θα έχουμε μια ενδυνάμωση του γαλλο-γερμανικού ρόλου, ή μια άλλη κατάσταση, αυτή της εξόδου από το ευρώ, την οποία προτείνουν ορισμένοι υποψήφιοι, με βαριές συνέπειες όχι μόνο για τη Γαλλία, αλλά για ολόκληρη την ΕΕ. Μια τέτοια περίπτωση θα άνοιγε βραχυπρόθεσμα μια περίοδο μεγάλης ανασφάλειας, ανισορροπίας και εξαθλίωσης της Γαλλίας» επεσήμανε η διευθύντρια του ΔΝΤ.

Αναφερόμενη το σκάνδαλο που ταλανίζει τον Φρανσουά Φιγιόν υπογράμμισε πως «στο επίκεντρο της συζήτησης πρέπει να είναι θέματα ουσίας. Είμαστε σε μία πάρα πολύ σημαντική ιστορική στιγμή, δεν εμβαθύνουμε σε αυτά τα ερωτήματα«.

Αναφερόμενη στον Τραμπ και τη μέχρι στιγμής πολιτική του, η κυρία Λαγκάρντ τόνισε δεν μπορεί να κρίνει την πολιτική του μέσα από τα tweet αλλά πρέπει να δει τα ακριβή κείμενα, τι προβλέπεται για τη φορολογική μεταρρύθμιση; Ποιο είναι το νομοσχέδιο που θα αντικαταστήσει το Obamacare.

Πηγή φωτό: Le Parisien

Keywords
Τυχαία Θέματα