Μητσοτάκης στο Bloomberg: Δεν θα ψηφίσουμε τα νέα μέτρα (ΒΙΝΤΕΟ)

11:47 10/3/2017 - Πηγή: Aixmi

Δεν πρόκειται στηρίξει τα «υπερβολικά» δημοσιονομικά μέτρα που ζητούν οι δανειστές για το 2019 και το 2020 η Νέα Δημοκρατία σύμφωνα με τις δηλώσεις του προέδρου της Κυριάκου Μητσοτάκη στο Bloomberg. «Αυτά τα δημοσιονομικά μέτρα είναι το τίμημα που η Ελλάδα δυστυχώς πρέπει να πληρώσει για την ανικανότητα αυτής της κυβέρνησης.

Ο κ. Τσίπρας μας έφερε σε αυτό το χάλι. Ισχυρίζεται ότι έχει ισχυρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία άρα εξαρτάται από τον ίδιο να φέρει αποτελέσματα» επεσήμανε ο κ. Μητσοτάκης τονίζοντας ότι η χώρα χρειάζεται νέες εκλογές, προκειμένου να «αποκτήσει μια καλύτερη κυβέρνηση που θα αναλάβει την πραγματική ιδιοκτησία των απαραίτητων μεταρρυθμίσεων για να βγάλει την Ελλάδα από αυτό το χάλι».

«Δεν έχω τρόπο να εξαναγκάσω να διεξαχθούν πρόωρες εκλογές.Πάντως, είμαι πεπεισμένος ότι εάν γίνονταν τώρα θα κερδίζαμε» επεσήμανε ο πρόεδρος της ΝΔ ο οποίος στη συνέχεια δεσμεύθηκε ότι η παράταξή του θα προωθήσει ένα επιθετικό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων και θα αποφύγει δεσμεύσεις που δεν μπορεί να τηρήσει, δημιουργώντας ανταγωνιστική οικονομία με χαμηλότερους φόρους και ιδιωτικοποιήσεις.

Όσον αφορά στο δημοσιονομικό επίπεδο, ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε ότι οι δανειστές πρέπει να πεισθούν ότι χρειάζονται χαμηλότεροι στόχοι για το πρωτογενές πλεόνασμα του προϋπολογισμού.

«Ακόμη κι αν ολοκληρωθεί η δεύτερη αξιολόγηση, η Ελλάδα θα σέρνεται. Δεν υπάρχει εμπιστοσύνη για την προσέλκυση ξένων επενδύσεων διότι έχουμε μια κυβέρνηση που βρίσκεται σε αυτή την ιδιόμορφη κατάσταση. Πρέπει να εφαρμόσει ένα φιλελεύθερο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων στο οποίο δεν πιστεύει» τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Μητσοτάκης.

Keywords
Τυχαία Θέματα