Κυρίτσης: Αρκετοί στον ΣΥΡΙΖΑ είμαστε αντίθετοι στην επένδυση στο Ελληνικό

09:16 12/6/2017 - Πηγή: Aixmi

Την κατηγορηματική αντίθεσή του στη δρομολογούμενη επένδυση στην περιοχή του Ελληνικού εκφράζει με ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κυρίτσης.

«Εγώ αλλά και αρκετοί σύντροφοί μου στον ΣΥΡΙΖΑ έχουμε εκφράσει, εξαρχής, την αντίθεσή μας σε αυτή την επένδυση. Η πρόταση που είχε καταθέσει το ΕΜΠ ήταν καλύτερη και πιο συμφέρουσα

για την οικονομία, το περιβάλλον αλλά και την περιοχή».

O κ. Κυρίτσης σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, εξαπολύει επίθεση κατά των επενδυτών επισημαίνοντας πως «αυτοί οι τύποι θέλουν να κόψουν το Ελληνικό σε κομματάκια και να το κάνουν οικόπεδα«.

Μάλιστα, ο κ. Κυρίτσης εκφράζει την απορία του «γιατί ένα τόσο μεγάλο επενδυτικό σχήμα υποστηριζόμενο από μεγάλα αρχιτεκτονικά γραφεία δεν έχει κατορθώσει να βρει χώρο για εκατό δέντρα και δύο κτίρια«.

Ο κ. Κυρίτσης εκφράζει την αισιοδοξία του για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και την έξοδο της χώρας από την κρίση.

«Οι δυνάμεις που θέλουν να βγει η Ελλάδα από την κρίση θα επικρατήσουν έναντι των δυνάμεων που θέλουν να μας κρατήσουν σε έναν μνημονιακό καταναγκασμό«.

Παράλληλα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει πως η κυβέρνηση, ψηφίζοντας τα δύο τελευταία χρόνια σκληρά μέτρα, κόντρα στα πιστεύω της, κάνει… damage control.

«Είναι ένα damage control. Αν δεν το κάναμε εμείς, τα πράγματα θα ήταν πολύ χειρότερα» δηλώνει ο κ. Κυρίτσης και προσθέτει:

«Υπάρχει όριο σε αυτό. Όταν φτάσεις στο σημείο να κάνεις περισσότερο κακό από καλό, τότε θα πρέπει να σταματήσεις».

Ο κ. Κυρίτσης δηλώνει άγνοια για το ρατσιστικό επεισόδιο Κατσίκη εντός του Κοινοβουλίου.

«Δεν το γνωρίζω το περιστατικό. Η αλληλεγγύη μας στους πρόσφυγες και στους μετανάστες είναι δεδομένη, ως εκτούτου είμαστε απέναντι σε τέτοιες συμπεριφορές» καταλήγει.

Keywords
Τυχαία Θέματα