Κουντουρά: Με τη διαπραγμάτευση του 2015 γλυτώσαμε 16 δισ. μέτρα

08:53 12/6/2017 - Πηγή: Aixmi

Για ρεκόρ προσλήψεων, έκρηξη του τουρισμού και μία επιτυχημένη διαπραγμάτευση κατά την οποία η κυβέρνηση γλύτωσε 16 δισ. μέτρα μίλησε η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά στην εκπομπή του ΣΚΑΪ και τον Γιώργο Αυτιά, ξεσηκώνοντας σάλο.

Η κυρία Κουντουρά υποστήριξε ότι επί των ημερών της σημερινής κυβέρνησης επιτεύχθηκε ρεκόρ προσλήψεων από το 2001: «Η δική μας κυβέρνηση έχει κάνει μεταρρυθμίσεις, έχει μειώσει την ανεργία, έχει αυξήσει τις εξαγωγές, έχουμε

ανάπτυξη στη βιομηχανία, έχουμε καταφέρει να έχουμε έκρηξη επενδύσεων. Μόλις κλείσει η συμφωνία και εφαρμοστεί θα γίνει έκρηξη στην ανάπτυξη» τόνισε η υπουργός.

Στη συνέχεια, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ ότι η Ελλάδα θα είχε βγει από την κρίση αν δεν είχαν γίνει τα λάθη της πρώτης κυβέρνησης Τσίπρα, εκείνη έσπευσε να πει: «Ο Κλάους Ρέγκλινγκ είπε ότι 15 Ιουνίου θα έχουμε μια καθαρή λύση» και πρόσθεσε: «Το 2015, όταν εμείς κάναμε τις διαπραγματεύσεις η προηγούμενη κυβέρνηση είχε υπογράψει μέτρα 20 δισ. Τι μέτρα πάρθηκαν; 5 δισ! Άρα γλυτώσαμε, με τη διαπραγμάτευση τη σκληρή, 16 δισ. μέτρα!» είπε η κυρία Κουντουρά.

«Έχουμε καταφέρει να φέρουμε έκρηξη επενδύσεων στον τουρισμό. 146 φάκελοι για τετράστερα και πεντάστερα ξενοδοχεία» συνέχισε ενώ στην επισήμανση ότι παρά την αύξηση του αριθμού των επισκεπτών τα έσοδα από τον τουρισμό δεν αυξάνονται, η κυρία Κουντουρά επέρριψε τις ευθύνες στους πολίτες.

«Δυστυχώς ο Έλληνας ακόμη δεν έχει φορολογική νοοτροπία. Πολύ σημαντικό να πληρώνουμε φόρους για να έχουμε και τα ανταποδοτικά οφέλη. Έχουμε βάλει προ των ευθυνών τους τους επαγγελματίες του τουρισμού: τη φοροδιαφυγή πρέπει να την πατάξουν και τη μαύρη εργασία να τη σταματήσουν» επεσήμανε η υπουργός.

Keywords
Τυχαία Θέματα