Κύπρος: Αβάφτιστα παιδιά ψάχνουν νονούς από τον Ερυθρό Σταυρό

22:04 22/12/2015 - Πηγή: Aixmi

H οικονομική κρίση και η ανεργία έχει δυσκολέψει ακόμα και τις βαφτίσεις παιδιών οικογενειών που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Φιλελεύθερος», η Λουίζα Κουδουνάρη, μια από τις εθελόντριες που εργάζεται για το κοινωνικό πρόγραμμα «Μοιράζομαι» του Ερυθρού Σταυρού, δήλωσε πως αναζητούνται νονοί για να βαφτιστούν τα αβάφτιστα παιδιά.

Αυτή τη στιγμή, είπε η κ. Κουδουνάρη, προέχουν «δύο οικογένειες, Ελληνοκυπρίων με αβάφτιστα

παιδιά». Οι γονείς, εξήγησε, «είναι άνεργοι, δεν έχουν χρήματα ούτε για τα απαραίτητα του σπιτιού τους και τους είναι πολύ δύσκολο να βαφτίσουν τα παιδιά τους».

Στη μια περίπτωση το παιδάκι είναι 18 μηνών. Η μητέρα άνεργη. Ζητά ένα νονό ή νονά για το μωρό που μεγαλώνει με πολύ μεγάλη δυσκολία μόνη της. «Η μητέρα, μας ρωτά συνεχώς τι πρέπει να κάνει, γιατί θέλει να βαφτίσει το παιδί της».

Στη δεύτερη περίπτωση, το αβάφτιστο παιδάκι είναι ακόμα πιο μεγάλο. Και οι δύο γονείς είναι άνεργοι και προσπαθούν με ό,τι βοήθεια λαμβάνουν από το κράτος και τον Κυπριακό Ερυθρό Σταυρό να εξασφαλίσουν το φαγητό και τα απολύτως απαραίτητα. Έχουν κι άλλα παιδιά να φροντίσουν.

«Χρήματα για να βαφτίσουν το μωρό τους δεν έχουν», λέει η κ. Κουδουνάρη. «Μας έχουν ζητήσει βοήθεια κι εμείς τώρα απευθύνουμε έκκληση προς τους πολίτες. Αν κάποιος θέλει να γίνει νονός για ένα από αυτά τα παιδιά και να αναλάβει τα έξοδα της βάφτισης ή αν πολίτες επιθυμούν να προσφέρουν χρήματα ή ό,τι άλλο χρειάζεται μια βάφτιση για να βαφτιστούν τα παιδιά».

Keywords
Τυχαία Θέματα