Κύμα κακοκαιρίας σαρώνει Ιταλία, Ισπανία και Γαλλία

20:37 2/12/2017 - Πηγή: Aixmi

Κακοκαιρία πλήττει το Πιεντμόντ και τη Λιγουρία, ενώ το Τορινο ξύπνησε μέσα στο χιόνι αν και στη διάρκεια της ημέρας το χιόνια έλιωσαν και παρέμειναν στα ορεινά όπου έχουν 15-20 εκατοστά ύψος.

Κλειστά παραμένουν από χθες σχολεία ενώ η επαρχία Κούνεο στο Πιεντμόντ τέθηκε σε έκτακτη ανάγκη αθώς το χιόνι ξεπέρασε το μισό μέτρο και όλα έχουν ακινητοποιηθεί σε μιρκότερους ορεινούς δήμους. Στα βουνά υπάρχει κίνδυνος χιονοστιβάδας ενώ οι πυροσβεστικές

δυνάμεις προσπαθούν να απομακρύνουν τις ευπαθείς ομάδες, ηλλικιωμένους και παιδιά. Αύριο εν τω μεταξύ αναμένεται περαιτέρω πτώση θερμοκρασίας και παγετός.

Eντυπωσιακός ήταν ένας ανεμοστρόβιλος στο Σαν Ρέμο ενώ το χιόνι πλήττει και το Μιλάνο.

Στη Γαλλία ένας 57χρονος άστεγος βρέθηκε νεκρός κοντά στην πραλία στην Γκρα ντε Ρουά, κάτω από τα πεύκα, καθώς έπεσαν τα πρώτα χιόνια προκαλώντας χάος. Ο Νότος πλήττεται από έντονη χιονόπτωση ενώ επικρατεί πορτοκαλί συναγερμός. Στην Άνω Κορσική η σφοδρή βροχοπτωση θα συνεχιστεί μέχρι και αύριο το πρωί. Μασσαλία και Τουλόν, ασυνήθιστες στο χιόνι ήρθαν αντιμέτωπες με την επέλαση του χιονιά.

Επίσης, ολόκληρη η Ισπανία πλήττεται από το ψύχος ενώ χιόνι πέφτει στον Νότο. Έντονες βροχοπτώσεις, καταιγίδες, χιονοπτώσεις, τρικυμιώδεις θάλασσες και ισχυροί άνεμοι πλήττουν σχεδόν 29 επαρχίες.

Χιόνια έπεσαν ακόμη και στη Μαγιόρκα, ενώ προειδοποιήσεις για χιόνι και παγετό ισχύουν σε εννέα επαρχίες.

The post Κύμα κακοκαιρίας σαρώνει Ιταλία, Ισπανία και Γαλλία appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα