Κουτσούμπας: Η κυβέρνηση τα δίνει όλα – Ο λαός θα συνεχίσει να ματώνει

10:42 14/1/2018 - Πηγή: Aixmi

Σφοδρή επίθεση εναντίον της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας ο οποίος σε ομιλία του στην Άμφισσα εξέφρασε την πεποίθηση πως «η κυβέρνηση τα δίνει όλα για να είναι το 2018 χρονιά-ορόσημο για το κεφάλαιο» προσθέτοντας πως «η εργατική τάξη και ο λαός θα συνεχίσει να ματώνει γιατί τελικά αυτό απαιτεί η κερδοφορία και η ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου».

Η κυβέρνηση για ακόμη μια φορά κοροϊδεύει όταν λέει ότι η αξιολόγηση κλείνει χωρίς επιπλέον δημοσιονομικά μέτρα, επεσήμανε

ο κ. Κουτσούμπας σημειώνοντας ότι «ο προϋπολογισμός του ’18 περιλαμβάνει νέα φοροληστεία, νέες περικοπές σε κοινωνικές παροχές, νέα μείωση σε κοινωνικές δαπάνες, ενώ η κυβέρνηση έχει ήδη ψηφίσει ένα συμπληρωματικό μνημόνιο, μέτρα που έχουν ήδη νομοθετηθεί και θα αρχίσουν να εφαρμόζονται από το 2018, το 2019, το 2020 και βάλε… Και σε όλα αυτά θα προστεθούν και τα μέτρα της 3ης αξιολόγησης, νέες ιδιωτικοποιήσεις, επιπλέον τσεκούρι σε οικογενειακά επιδόματα, πλειστηριασμοί πρώτων κατοικιών».

Επιπλέον, υπογράμμισε ότι «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με την πρώτη αξιολόγηση έβαλε την ταφόπλακα στην κοινωνική ασφάλιση, με τη δεύτερη φόρτωσε μέτρα για μετά το ’19 και ματωμένα πλεονάσματα μέχρι το 2060 με ένα 4ο μνημόνιο και με την τρίτη μαζί με όλα τα υπόλοιπα αντιλαϊκά, βάζει στο στόχαστρο το πιο ιερό δικαίωμα της εργατικής τάξης, αυτό της απεργίας. Η επίθεση στο δικαίωμα της απεργίας, από μόνη της, είναι η απόδειξη ότι αυτή η κυβέρνηση είναι αδίστακτη. Κι αυτό δεν είναι υπερβολή. Υλοποιεί βήμα το βήμα την αποστολή που έχει αναλάβει για λογαριασμό του κεφαλαίου και δεν πρόκειται να σταματήσει εδώ, αφού αμέσως μετά την 3η αξιολόγηση αρχίζει η 4η, όπου πάλι η κυβέρνηση έχει να περάσει λέει, άλλα 82 προαπαιτούμενα, για να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα μέχρι τον Αύγουστο» σημείωσε ο κ. Κουτσούμπας.

The post Κουτσούμπας: Η κυβέρνηση τα δίνει όλα – Ο λαός θα συνεχίσει να ματώνει appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα