Κουμουτσάκος: Ο Τσίπρας εμφανίστηκε περισσότερο ως συνήγορος των τουρκικών θέσεων

18:51 18/11/2015 - Πηγή: Aixmi

Ότι εμφανίστηκε περισσότερο ως «συνήγορος των τουρκικών θέσεων και αιτημάτων προς την Ευρώπη», αντί να είναι «σταθερός και αποφασιστικός εκφραστής των ελληνικών και ευρωπαϊκών προβληματισμών, θέσεων και απαιτήσεων προς την Τουρκία σχετικά με το προσφυγικό», καταλογίζει στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κουμουτσάκος, σχολιάζοντας την κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν ο Έλληνας Πρωθυπουργός με τον Τούρκο ομόλογό του Αχμέτ Νταβούτογλου.

Όπως εκτιμά

σε δήλωσή του ο κ. Κουμουτσάκος, τα μεγάλα ερωτήματα για τα κέντρα καταγραφής – υποδοχής (hotspots) στην Τουρκία και για την αποτελεσματική εφαρμογή από την Άγκυρα των συμφωνιών επανεισδοχής με Ελλάδα και Ε.Ε. έμειναν αναπάντητα.

Υπογραμμίζει δε ότι δεν υπήρξε καμία ουσιαστική δέσμευση της Τουρκίας για την καταπολέμηση των δικτύων των διακινητών και των δουλεμπόρων στο έδαφός της.

Σύμφωνα με τον βουλευτή της Ν.Δ., σοβαρά ερωτηματικά προκαλεί η ανακοίνωση περί τεχνικής συνεργασίας των ακτοφυλακών Ελλάδας και Τουρκίας, καθώς, όπως σημειώνει, το περιεχόμενο αυτής της συμφωνίας παραμένει απολύτως ασαφές.

Αναφέρει δε ότι οι ελληνοτουρκικές συναντήσεις σε τόσο υψηλό επίπεδο προϋποθέτουν συστηματική και σε βάθος προετοιμασία, η οποία, όπως διαπιστώνει, δεν υπήρξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα