Κοτζιάς -Νίμιτς: Αισιόδοξοι για την επανέναρξη των συνομιλιών για το Σκοπιανό

20:52 17/7/2017 - Πηγή: Aixmi

Συνάντηση με τον ειδικό εκπρόσωπο του γγ του ΟΗΕ για το θέμα της ΠΓΔΜ Μάθιου Νίμιτς, ο οποίος επισκέφθηκε πρόσφατα τα Σκόπια, ειχε στις Βρυξέλλες ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς.

«Με ενημέρωσε για το κλίμα που βρήκε. Από την πλευρά μου, τον ενημέρωσα για το πώς σκεφτόμαστε εμείς, μετά από τις συναντήσεις που

κάναμε με την καινούργια κυβέρνηση του βόρειου γείτονά μας. Συμφωνήσαμε να μείνουμε σε επαφή και να αναζητήσουμε τρόπους, με τους οποίους θα μπορούσαμε να ανοίξουμε μία διαδικασία για την αναζήτηση λύσης», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών, σημειώνοντας ότι από επικοινωνιακής τουλάχιστον απόψεως υπάρχουν ενδείξεις εποικοδομητικής συμπεριφοράς από την κυβέρνηση των Σκοπίων, οι οποίες θα πρέπει ωστόσο, όπως είπε, να γίνουν ουσιαστικές.

Την άποψη ότι υπάρχουν κάποιες νέες ευκαιρίες για την επανέναρξη των συνομιλιών και την αναζήτηση πιθανών λύσεων ως προς το ζήτημα της ονομασίας της πΓΔΜ, εξέφρασε και ο κ. Νίμιτς.

Ο κ. Νίμιτς μολονότι δήλωσε εκ φύσεως αισιόδοξος, επικαλούμενος ρεαλισμό, επισήμανε ότι «τίποτα δεν πρόκειται να συμβεί σε πολύ βραχυπρόθεσμο χρονικό πλαίσιο». Υποσχέθηκε όμως ότι ο ίδιος θα κάνει το καλύτερο δυνατό για να επανενεργοποιήσει σοβαρές συζητήσεις και να αναζητήσει πιθανές λύσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα