Κωνσταντοπούλου: Περικοπές μισθού στους «κοπανατζηδες» βουλευτές

17:00 15/2/2015 - Πηγή: Aixmi

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Γιώργου Πίκουλα στο Εθνος, η Ζωή Κωνσταντοπούλου βλέπει και ελέγχει ανά τμήματα τους εργαζόμενους για να διαμορφώσει μια πρώτη συνολική εικόνα, ενώ ελέγχει και τα κοινοβουλευτικά πεπραγμένα, ενώ από τις πρώτες τομές που θα προωθήσει το επόμενο διάστημα η Ζωή Κωσταντοπούλου είναι η αυστηροποίηση των ελέγχων της παρουσίας των βουλευτών στη Βουλή.

«Οι

άδειες αίθουσες των επιτροπών και της Ολομέλειας δεν είναι θέαμα και δεν θα συνεχιστεί. Οταν οι αδικαιολόγητες απουσίες βουλευτών από συνεδριάσεις περνούν κάποιο όριο, τότε θα γίνεται περικοπή του μισθού τους κατά το 1/5 όπως ορίζει ο κανονισμός» λέει άνθρωπος του περιβάλλοντος της νέας προέδρου όπως αναφέρει το Έθνος.

Άμεση θα είναι και η απομάκρυνση από το κεντρικό κτίριο γραφείων πρώην πρωθυπουργών: Κ. Μητσοτάκης, Κ. Σημίτης, Γ. Παπανδρέου -όχι όμως και ο Κ. Καραμανλής καθώς παραμένει βουλευτής. Άυτό, προκειμένου να γίνουν χώροι όπου οι βουλευτές θα μπορούν να διαβάζουν τα νομοσχέδια και να ετοιμάζουν τις ομιλίες τους.

Ορθολογικότερος προβλέπεται να γίνει και ο κοινοβουλευτικός έλεγχος, με στόχο να προσέρχονται οι υπουργοί να απαντούν στις ερωτήσεις και όχι να απαξιώνουν τη Βουλή, όπως έκαναν αρκετοί στο παρελθόν.

Συγκεκριμένα, σχεδιάζεται να οργανώνονται οι ερωτήσεις ανά υπουργείο, ώστε να μην καλείται ο κάθε υπουργός να απαντά τρεις και τέσσερις φορές την εβδομάδα σε μία ερώτηση τη φορά, αλλά μία φορά την εβδομάδα σε ένα σύνολο ερωτήσεων.

Keywords
Τυχαία Θέματα