Κομισιόν: Απόλυτη ανάγκη για συμφωνία εντός της εβδομάδας

16:57 24/6/2015 - Πηγή: Aixmi

Την ανάγκη λήψης απόφασης για την Ελλάδα μέσα στην εβδομάδα, επεσήμανε ενώπιον της Ευρωβουλής, ο πρώτος αντιπρόεδρος της Κομισιόν Φρανς Τίμερμανς.

Ο κ. Τίμερμανς μίλησε για λογαριασμό του προέδρου Γιούνκερ, ο οποίος δεν μπόρεσε να παρευρευθεί καθώς, όπως είπε ο αντιπρόεδρος, συμμετέχει σε διαβουλεύσεις, με στόχο την προσέγγιση των απόψεων στο ελληνικό ζήτημα.

«Πρέπει να βρούμε συμφωνία αυτή τη βδομάδα, ο χρόνος πιέζει, δεν υπάρχει δυνατότητα περαιτέρω χρονικής παράτασης για συμφωνία», είπε,

προσθέτοντας: «Εργαζόμαστε για να βοηθήσουμε τους Έλληνες να αντιμετωπίσουν την ανεργία και την αβεβαιότητα», τόνισε, ενώ κάλεσε την κυβέρνηση, τους Ευρωπαίους εταίρους και το ΔΝΤ να επωμιστούν τις ευθύνες τους και να δεσμευθούν να δώσουν στην Ελλάδα μια νέα εκκίνηση για ανάπτυξη, η οποία θα βασίζεται στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και στην αρωγή των θεσμών.

Ο κ. Τίμερμανς υπογράμμισε ότι μόλις ολοκληρωθεί η συμφωνία η Κομισιόν θα υποβάλει πρόταση για την επιτάχυνση των χρηματοδοτήσεων από το πακέτο των 35 δισ. ευρώ της περιόδου 2014-2020, ώστε να χρηματοδοτηθούν άμεσα επενδύσεις στην πραγματική οικονομία στην Ελλάδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα