“Κίνηση 58”: Αποχαιρετισμός στα όπλα… ή με το όπλο παρά πόδα;

21:45 18/3/2014 - Πηγή: Aixmi

Μετά από έξι μήνες δραστηριότητας, η κίνηση των 58, όπως ανακοίνωσαν κάποιοι εκ των δημιουργών της, αποφάσισαν να μην συμμετάσχουν με υποψήφιους στο σχήμα της ελιάς για τις Ευρωεκλογές.

Η απόφαση και δικαίωμα και σεβαστή είναι.

Είναι και αυτό μια επιτυχία τους, επιτυχία τους είναι ακόμη ότι τους δίνεται η δυνατότητα αν επιτύχει η «Ελιά», να διεκδικήσουν τις δάφνες της επιτυχίας, αν όμως αποτύχει να φταίνε οι άλλοι, διότι οι ίδιοι δεν συμμετείχαν.

Εμείς, πάντως, δεν θα στείλουμε την ελιά που κάποιοι μας άφησαν στο… «χαμόγελο του παιδιού».

Τώρα, εμείς οι υπόλοιποι και κυρίως

το ΠΑΣΟΚ, οφείλουμε και πρέπει, εκόντες άκοντες να διεκπεραιώσουμε τη «δουλειά», δηλαδή τις εκλογικές αναμετρήσεις.

Απαιτούμε, όμως, να συμμετάσχουν και να στηρίξουν ενεργά την προεκλογική μάχη και όχι να παρακολουθούν, να κρίνουν αφ’ υψηλού και από απόσταση ασφαλείας και τη «δουλειά» να την κάνουν άλλοι.

Ελπίζω και εύχομαι να μπουν στη μάχη, διότι σε άλλη περίπτωση, μπορεί να χαρακτηρισθούν όχι με καλούς όρους, ότι προσέγγισαν δηλαδή το ΠΑΣΟΚ για να «περάσουν» τις ιδέες τους και στα ζόρικα μας άφησαν.

Στην Κρήτη, στους τοπικούς ιδιωματισμούς και ντοπιολαλιά, εξακολουθούν να χρησιμοποιούνται πάρα πολλές αρχαιοελληνικές λέξεις.

Όταν, λοιπόν, κάποιοι τα κάνουν μπάχαλο, τα παρατάνε στους άλλους και την κάνουν με ελαφρά πηδηματάκια γυρίζουν τότε και τους λένε, «τελάτε τα» τώρα, από το αρχαίο ρήμα τελώ.

Για ορισμένους φίλους από τους νονούς της «Ελιάς», που όμως δεν συμμετέχουν στις εκλογές, δηλαδή από τους 58 που ξαφνικά ανακάλυψαν και το «Ποτάμι», η θέση, δηλαδή και με τον αστυφύλακα και με τον χωροφύλακα, δεν ταιριάζει για όσους αντιμετωπίζουν την πολιτική στη βάση αρχών.

Όποιος νομίζει ότι μπορεί να περάσει το πραγματικό ποτάμι της πολιτικής, της κοινωνίας και των προβλημάτων και όχι το επικοινωνιακό, το εφήμερο, το σκηνοθετικά καλά στημένου εντυπωσιασμού χωρίς να βραχεί το σκαρπίνι ή το γοβάκι τους, κινείται εκτός πραγματικότητας.

Η πραγματική πολιτική είναι σκληρή, απαιτεί πειθαρχία, πίστη, συνεχές όραμα και διάθεση μόνο για κόστος προσωπικό κι όχι για κέρδος.

Όποιος, όμως, θέλει να μείνει «αλώβητος», τότε μάλλον κάτι άλλο γυρεύει μέσω της πολιτικής.

Και κάτι άλλο για κάποιους φίλους, που πρόσφατα ηρωικά δηλώσαν, ουσιαστικά μαζί με το ΠΑΣΟΚ και στην ζωή και στο θάνατο, εννοείται, πολιτική ζωή ή πολιτικό θάνατο.

Η εποχή του Μιμίκου και της Μαίρης έχει περάσει, αλλά αν κάποιοι επιλέγουν τον πολιτικό θάνατο ή ονειρεύονται πολιτικά «Ζάλογγα», είναι δικό τους θέμα.

Παρόλα αυτά, θα τους έλεγα, ψυχραιμία σύντροφοι όχι τέτοιες θυσίες, όμως κανένας από το ΠΑΣΟΚ, το ΠΑΣΟΚ το ίδιο, δεν έχει καμία διάθεση να παρακολουθήσει το ψυχόδραμα ή το ψυχογράφημα των οποιονδήποτε.

Όποιος θέλει να πεθάνει πολιτικά, μπορεί να το κάνει μόνος του και όχι να θέλει να συμπαρασύρει και άλλους μαζί του.

Ο επικός ηρωισμός που εκφράζεται από το «Ο μετά πολλών θάνατος ουκ έστιν θάνατος» ή το «ανδρών επιφανών πάσα γη τάφος» εδώ δεν ταιριάζει.

Αγαπητοί φίλοι και σύντροφοι, εσείς με το «ασίγαστο» πάθος προς το ΠΑΣΟΚ, του…. «μαζί στη ζωή μαζί και στο θάνατο», θα σας έλεγα, εγώ που ανήκω διαχρονικά στο ΠΑΣΟΚ, λιγότερο πάθος και λιγότερη αγάπη προς το ΠΑΣΟΚ, από όσους από σας διακατέχονται από τέτοια συναισθήματα και παρορμήσεις και περισσότερο σεβασμό.

Όσοι από μας από την αρχή εκφράσαμε τις επιφυλάξεις η και τις διαφωνίες μας για την περίφημη ιστορία των 58, εμείς θα δώσουμε πάλι την μάχη στις εκλογές που έρχονται, για την κοινωνία, για τους πολίτες, για την Ελλάδα, για το ΠΑΣΟΚ, με το ΠΑΣΟΚ .

Για μας είναι σίγουρο ότι το ΠΑΣΟΚ θα υπάρχει και μετά τις εκλογές, για τους άλλους δεν γνωρίζουμε.

Όμως ας πάρουν τα μηνύματά τους και ας το βάλουν καλά στο μυαλό τους, ότι το ΠΑΣΟΚ θα υπάρχει και με Ελιά και χωρίς Ελιά.

Μπορεί να υπάρχει προβληματισμός από πολλούς συμπολίτες μας, για το ΠΑΣΟΚ όμως, αν ψάξει ο καθένας στο βάθος της μνήμης του και των συναισθημάτων του, θα βρει ένα βαθύ, ανθρώπινο, διαχρονικό σύνδεσμο με το ΠΑΣΟΚ.

Εμείς θα παλέψουμε στις εκλογές, όπως πάντοτε κάνουμε, για το ψηφοδέλτιο στο οποίο συμμετέχει το ΠΑΣΟΚ.

Το έχουμε κάνει και άλλες φορές για το ΠΑΣΟΚ, κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες και έτσι θα συνεχίσουμε.

Keywords
Τυχαία Θέματα