Κίνδυνος εμφυλίου στη νέα ΕΡΤ -Ας προσέξει η διοίκηση τον ρεβανσισμό

17:52 17/5/2015 - Πηγή: Aixmi

Το μεγαλύτερο στοίχημα που έχει να αντιμετωπίσει η νέα διοίκηση της νέας ΕΡΤ είναι η αποκατάσταση ενωτικού κλίματος μεταξύ των εργαζομένων στη ΝΕΡΙΤ και όσων προτίμησαν τις επάλξεις της κλειστής, επί δυο χρόνια, ραδιοτηλεόρασης.

Είναι πολύ εύκολο, αυτή τη στιγμή, να κυριαρχήσει εμφυλιοπολεμικό κλίμα -το δύσκολο είναι να αποτραπεί. Και σε αυτό θα παίξει καθοριστικό ρόλο η νέα ηγεσία του Λάμπη Ταγματάρχη (ως διευθύνοντος συμβούλου), αλλά και του Σταύρου Καπάκου (ως γενικού διευθυντή Ειδήσεων και Ενημέρωσης).

Αν καθαιρεθούν από τις θέσεις που κατέχουν σήμερα ΟΛΟΙ οι δημοσιογράφοι της ΝΕΡΙΤ θα σταλεί το μήνυμα ενός καραμπινάτου ρεβανσισμού. Διότι αποκλείεται να είναι ΟΛΟΙ άχρηστοι ή ακατάλληλοι ή επιλογές ευνοιοκρατίας… ΟΛΟΙ;

Αν οι τοποθετήσεις γίνουν με αξιοκρατικά κριτήρια (χωρίς διαχωρισμούς στους «δικούς μας» και τους «άλλους») η δημόσια ραδιοτηλεόραση θα ξεκινήσει θετικά. Σε διαφορετική περίπτωση θα έχουμε επανάληψη του θλιβερού παρελθόντος -απλώς με διαφορετικό πρόσωπο.

Διότι όσο και αν αρκετοί προσπαθούν συστηματικά να εξιδανικεύσουν την εικόνα της παλιάς ΕΡΤ, η πραγματικότητα παραμένει «ξεροκέφαλη» και υπενθυμίζει τον ομφάλιο λώρο που συνέδεε τον εκάστοτε υπουργό με τη διεύθυνση Ειδήσεων και Ενημέρωσης…

Keywords
Τυχαία Θέματα