ΔΝΤ: Η Ελλάδα χρεοκοπεί τον Ιούνιο αν δεν υπάρξει συμφωνία

20:23 16/5/2015 - Πηγή: Aixmi

Σήμα κινδύνου για χρεoκοπία της Ελλάδας σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί άμεσα συμφωνία με τους δανειστές, καθώς η ελληνική κυβέρνηση δεν θα μπορεί να αποπληρώσει τη δόση προς το ΔΝΤ στις 5 Ιουνίου, κρούει σε εσωτερικό έγγραφό του το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο,

όπως αποκαλύπτει ο δημοσιογράφος Paul Mason στο Channel 4.

Το επίμαχο έγγραφο, το οποίο φέρει ημερομηνία 14 Μαΐου, αναφέρει χαρακτηριστικά ότι το συνολικό ποσό που πρέπει να πληρωθεί στο ΔΝΤ τον Ιούνιο είαι 1,56 δισ. ευρώ και ότι «δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να αποπληρώσουν οι ελληνικές αρχές ολόκληρο το ποσό αν δεν επιτευχθεί συμφωνία με τους εταίρους».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Paul Mason, η ελληνική κυβέρνηση διεμήνυσε προς το Ταμείο ότι χωρίς συμφωνία η δόση του Ιουνίου δεν μπορεί να καταβληθεί.

Παράλληλα, στο υπόμνημα του ΔΝΤ αν και υπογραμμίζεται ότι «έχει αρχίσει να σημειώνεται κάποια πρόοδος στις διαπραγματεύσεις», κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στο ΦΠΑ, τα φορολογικά μεγέθη, τις ιδιωτικοποιήσεις και το νομοθετικό πλαίσιο για την αναδιάρθρωση των επιχειρήσεων, τονίζεται πως η δημοσιονομική ασφυξία της χώρας καθιστά τη Σύνοδο Κορυφής στη Ρίγα τελευταία ευκαιρία της Ελλάδας για συμφωνία με τους δανειστές.

Αγκάθια για τη συμφωνία χαρακτηρίζονται στο επίμαχο ρεπορτάζ το ασφαλιστικό, τα εργασιακά και η επαναπρόσληψη 4.000 δημοσίων υπαλλήλων.

Keywords
Τυχαία Θέματα