Κίνδυνος αύξησης έως και 200% των τελών κυκλοφορίας

09:51 6/6/2017 - Πηγή: Aixmi

Ενδεχόμενες αυξήσεις έως και 200% στα τέλη κυκλοφορίας επιφέρει ο νέος τρόπος μετρήσεων των εκπομπών ρύπων CO2, που αναμένεται να εφαρμοστεί σε όλη την ΕΕ από το φθινόπωρο περιλαμβανομένης και της Ελλάδας, ενώ θα αφορά όλους τους κατασκευαστές αυτοκινήτων στα αυτοκίνητα που θα κυκλοφορήσουν στην Ευρώπη από τον Σεπτέμβριο του 2018.

Σύμφωνα με το νέο σύστημα μέτρησης

(WLTP-Worldwide harmonized Light vehicles Test Procedure), οι εκπεμπόμενοι ρύποι θα είναι πιο κοντά στην πραγματικότητα – στα δεδομένα μετακίνησης των Ευρωπαίων- οπότε κατά προέκταση αναμένεται αύξηση των ανακοινώσιμων τιμών από 5% έως και 30%, σε σχέση με τα σημερινά δεδομένα.

Όπως γράφει το newsauto.gr, αυτό συνεπάγεται ότι αντίστοιχα θα αυξηθούν και οι όποιοι φόροι σχετίζονται με τις εκπομπές ρύπων στα αυτοκίνητα (στην Ελλάδα το ΕΤΤ) αλλά και τα τέλη κυκλοφορίας. Σημειώστε πως οι νέες μετρήσεις σταδιακά θα εφαρμοστούν και σε αυτοκίνητα παλαιότερων εκδόσεων.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας το εφετινό φθινόπωρο, οι αυτοκινητοβιομηχανίες θα ανακοινώσουν δύο τιμές εκπομπών CO2, βάζοντας τις αγορές σε μία μεταβατική περίοδο. Η μία θα είναι η ισχύουσα και η δεύτερη αυτή που θα προκύπτει με το νέο τρόπο μέτρησης.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κίνδυνος, 200,kindynos, 200