Κικίλιας: Να παραιτηθεί ο Πανούσης ή να αφήσει την Αστυνομία να κάνει τη δουλειά της

14:52 14/4/2015 - Πηγή: Aixmi

«Υπάρχει πάρα πολύ σοβαρή ευθύνη. Η ευθύνη προσωποποιείται. Η Ελληνική Αστυνομία, δεν μπορεί να κάνει τη δουλειά της», δήλωσε σχετικά με την κατάληψη στο ΕΚΠΑ ο πρώην υπουργός προστασίας του Πολίτη, συμπληρώνοντας: «Έχει προαναγγείλει ο ίδιος τι πρέπει να κάνει ο κ. Πανούσης. Πιστεύω ότι πάει προς παραίτηση. Θεωρώ ότι όταν ένας άνθρωπος έχει την πολιτική ευθύνη ενός υπουργείου και συμβαίνουν αυτά που συμβαίνουν στη χώρα τώρα 2,5 μήνες και επανηλειμένως τον αδειάζει η κυβέρνηση, οφείλει να παραιτηθεί

ή αλλιώς, να αφήσει την αστυνομία να κάνει τη δουλειά της».

Ο Βασίλης Κικίλιας έθιξε το ζήτημα της ασφάλειας για τον πολίτη, λέγοντας χαρακτηριστικά πως επικρατεί «μπάχαλο», όχι μόνο εξαιτίας των καταλήψεων αλλά και εξαιτίας του ν/σ για τις φυλακές τύπου Γ.

«Είναι εικόνα κυβέρνησης αυτή; Να μιλάνε μέσα από τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων; Είναι μόνο το ΕΚΠΑ πού είναι 16η ημέρα σε κατάληψη; Είναι αυτή εικόνα της πρωτεύουσας της χώρας, ενώ έχει αρχίσει η Τουριστική περίοδος; Είναι αυτή αίσθηση ασφάλειας για τον πολίτη; Εδώ είναι ένα μπάχαλο. Η κοινή λογική λέει ότι έχει χαθεί ο έλεγχος».

«Ο κ. υπουργός, πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του. Η ευθύνη προσωποποιείται σε αυτόν, στον κ. Βούτση και στον Πρωθυπουργό της χώρας. Ο ίδιος ο κ. Πανούσης πρέπει να παραιτηθεί, αλλιώς έχει ο ίδιος την ευθύνη. Ο κ. Βούτσης θεωρεί ότι είναι νόμιμο, λειτουργικό ή λογικό, να μιλάνε με τους μπαχαλάκιδες πριν φέρουν ένα νομοσχέδιο στη Βουλή, το οποίο με φωτογραφικές διατάξεις, απελευθερώνει συγκεκριμένο τρομοκράτη, καταργεί τις φυλακές Γ’ τύπου. Να μας εξηγήσει. Το υπουργείο νομοθετεί ή οι κουκουλοφόροι;».

Keywords
Τυχαία Θέματα