Moscow Times: Ο Τσίπρας είναι καπετάνιος σε ένα πλοίο που βυθίζεται

13:22 14/4/2015 - Πηγή: Aixmi

Ενα σκίτσο δια χειρός …Ρωσίας που κατα κάποιο τρόπο προδίδει τις συνομιλίες του Πρωθυπουργού με τον Πούτιν πίσω απο τις κλειστές πόρτες του Κρεμλίνου.Το σκίτσο αυτό είναι αρκετό συγκεφαλαιώνει τα κέρδη και τις ζημίες του πρόσφατου ταξιδιού του Αλέξη Τσίπρα στη Μόσχα.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός στέκεται στην πλώρη του καραβιού που έχει το όνομα «Ελλάδα», ενώ το υπόλοιπο μέρος του έχει βυθιστεί.Πάνω από το κεφάλι του προβάλουν τρεις κουλούρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που προσπαθούν να τον γλυτώσουν από βέβαιο πνιγμό,

ενώ παραδίπλα ο Βλαντιμίρ Πούτιν κάνει, αμέριμνος, σκι στη θάλασσα.

Τι θέλει να πει ο σκιτσογράφος; Το ίδιο που λέει και η αρθρογράφος Τζούντι Ντέμσεϊ που με τη σειρά της διερωτάται: «Μετά τη Μόσχα, τι άλλο έχει μείνει στον Τσίπρα;».

Η απάντηση, εν μέρει, δίδεται στη συνέχεια του άρθρου που προλογικά αναφέρει: «Πριν από το ταξίδι στη Μόσχα υπήρχαν ελπίδες πως ο Τσίπρας θα γυρίσει με κάτι στην Αθήνα. Τελικά γύρισε με άδεια χέρια και με κάποιες γενικόλογες υποσχέσεις που έχουν να κάνουν με τον αγωγό αερίου και τις ρωσικές προθέσεις να αγοράσουν κομμάτια της κρατικής περιουσίας. Το Κρεμλίνο δεν ήρε καν το εμπάργκο κατά των προϊόντων που ζητούσε η Αθήνα. Φαίνεται, όμως, πως η Αθήνα χρειαζόταν απεγνωσμένα κάποιες κινήσεις από τη Ρωσία».

Keywords
Τυχαία Θέματα