Κικίλιας: Αν δεν μπορεί να κυβερνήσει ο κ. Τσίπρας, ας παραιτηθεί

13:00 30/11/2016 - Πηγή: Aixmi

Κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Βασίλης Κικίλιας αναφέρθηκε τόσο στη δεύτερη αξιολόγηση όσο και στις προκλητικές δηλώσεις Ερντογάν.

Σχετικά με την πορεία της β’ αξιολόγησης ο κ. Κικίλιας κατηγόρησε την κυβέρνηση για την καθυστέρηση ενώ σχολίασε χαρακτηριστικά: «Αν ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να κυβερνήσει, ας παραιτηθεί», προσθέτοντας πως «από την παρούσα Βουλή

δεν μπορεί να σχηματιστεί άλλη κυβέρνηση».

Μάλιστα, δεν απέκλεισε η κυβέρνηση «να βάλει την υπογραφή της σε ένα τέταρτο μνημόνιο όπως υπέγραψε και το τρίτο μνημόνιο», καθώς διαβεβαίωνε ότι θα έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση μέχρι το Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου.

«Η κυβέρνηση επί 14 μήνες έλεγε ότι κλείνει την πρώτη αξιολόγηση, παρίστανε ότι κάνει σκληρές διαπραγματεύσεις και κατέληξε στον κόφτη και στο υπερταμείο» είπε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ σημειώνοντας ότι η παράταξή του ξεκαθάρισε πως επιθυμεί να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση το συντομότερο δυνατόν και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι καθυστερεί να προωθήσει τις απαραίτητες ιδιωτικοποιήσεις και μεταρρυθμίσεις.

Όσον αφορά στο ταξίδι του πρωθυπουργού στην Κούβα για να εκφωνήσει τον επικήδειο του Φιντέλ Κάστρο σχολίασε πως σε μία κρίσιμη φάση, ο κ. Τσίπρας είναι απών. «Πουλάει στο εσωτερικό του κοινό δήθεν αριστεροσύνη, με το ταξίδι στη Κούβα» επεσήμανε και στη συνέχεια αναφέρθηκε στις δηλώσεις Ερντογάν, χρακτηρίζοντας τον Τούρκο πρόεδρο «παράγοντα αστάθειας στην περιοχή», που προκαλεί και δυναμιτίζει τις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού.

«Είμαστε σταθερά στη γραμμή ότι η διεθνής κοινότητα οφείλει να παρέμβει άμεσα προς την Άγκυρα» πρόσθεσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα