Κέρι: Η συμφωνία ΗΠΑ-Ρωσίας η τελευταία ευκαιρία να σωθεί η Συρία

09:09 13/9/2016 - Πηγή: Aixmi

Για τη συμφωνία ΗΠΑ-Ρωσίας σχετικά με την κατάπαυση πυρός στη Συρία μίλησε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι τονίζοντας πως αυτή «ενδέχεται να είναι η τελευταία ευκαιρία για να σωθεί» η χώρα, και σημείωσε:

«Πιστεύουμε πως η μόνη ρεαλιστική και εφικτή λύση για τον πόλεμο είναι εν τέλει μια πολιτική λύση«.

Επιπλέον ανέφερε πως οι αρχικές αναφορές δείχνουν μείωση των βίαιων συγκρούσεων, έπειτα από την

έναρξη εφαρμογής της συμφωνίας για παύση των εχθροπραξιών.

«Οι αρχικές αναφορές είναι ότι έχει σημειωθεί κάποια μείωση της βίας, ενώ υπάρχουν και λίγες αναφορές συγκρούσεων σε διάφορες περιοχές, αν και είναι πολύ νωρίς να καταλήξουμε σε οποιαδήποτε συγκεκριμένα συμπεράσματα«, υπογράμμισε ο Αμερικανός ΥΠΕΞ στους δημοσιογράφους στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

«Θα υπάρξουν αναμφίβολα αναφορές για βίαιες συγκρούσεις εδώ και εκεί, αλλά αυτή είναι σχεδόν πάντα η φύση του ξεκινήματος της παύσης των εχθροπραξιών«, πρόσθεσε.

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας πρόσθεσε πως χρειάζεται επειγόντως να ξεκινήσει η διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας, μεταξύ άλλων και σε πολλές περιοχές του Χαλεπιού. «Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να διευκρινίσω πόσο επείγουσα είναι αυτή η βοήθεια, σε κάποιες περιπτώσεις πρόκειται κυριολεκτικά για θέμα ζωής και θανάτου για δεκάδες χιλιάδες ανθρώπων», τόνισε.

Keywords
Τυχαία Θέματα