Κατρούγκαλος: Τέλος στις επικουρικές συντάξεις

11:46 20/10/2015 - Πηγή: Aixmi

Το τέλος των επικουρικών συντάξεων φέρνει το νέο ασφαλιστικό σύστημα που θα ψηφιστεί εντός του Νοέμβριου προανήγγειλε ο Γιώργος Κατρούγκαλος, δηλώνοντας ότι εισήγησή του είναι ο ασφαλισμένος να λαμβάνει διπλή σύνταξη.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κ. Κατρούγκαλος εξήγησε ότι η μία σύνταξη θα είναι η εθνική ή βασική, ίδια για όλους τους πολίτες, ύψους περί τα 390 ευρώ, που δεν θα συνδέεται με τις εισφορές αλλά θα χρηματοδοτείται από το κράτος. Η δεύτερη σύνταξη θα συνδέεται με τις εισφορές με τον ασφαλισμένο να παίρνει εξτρά ποσό ανάλογα με τα

χρόνια εργασίας του και τις εισφορές του. Ο Γιώργος Κατρούγκαλος διευκρίνισε ότι στη βασική σύνταξη θα υπάρχει και ρήτρα ανάπτυξης, ώστε να υπάρχουν αυξήσεις στο μέλλον.

«Η ουσία είναι να κυβερνήσουμε όχι να δώσουμε πρόχειρα διαγωνίσματα στους δανειστές… Τολμούμε να ομογενοποιήσουμε το χάος. Κάθε μήνα είναι ένα μαρτύριο η πληρωμή συντάξεων, μεταφέρουμε από το ένα λογαριασμό στον άλλο. Κάνουμε τη μεταρρύθμιση για να μην έχουμε αυτό το μαρτύριο γιατί αλλιώς θα σκάσει το κανόνι» προειδοποίησε ο υπουργός Εργασίας.

«Το ν/σ πρέπει να περάσει μέσα στο Νοέμβριο, για να είμαστε συνεπείς με τα μνημονιακά… δυστυχώς δεν υπάρχει αρκετός χρόνος για διάλογο, αλλά είμαστε ώριμοι πλέον μετά από τόσα χρόνια συζητήσεων» παραδέχθηκε.

Keywords
Τυχαία Θέματα