Τζάστιν Τριντό: Ο γοητευτικός πρώην δάσκαλος νέος πρωθυπουργός του Καναδά

09:30 20/10/2015 - Πηγή: Aixmi

Οι Φιλελεύθεροι του Τζάστιν Τριντό ήταν οι μεγάλοι νικητές στις χθεσινές βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν στον Καναδά.

Στα 43 του, ο Τζάστιν, γιος του πρώην πρωθυπουργού Πιέρ Έλιοτ Τριντό, επέτρεψε στους φιλελεύθερους να επιστρέψουν στην εξουσία στον Καναδά, τον οποίο είχαν κυβερνήσει κατά τη διάρκεια του μεγαλύτερου μέρους του 20ου αιώνα, τερματίζοντας την σχεδόν δεκαετή παραμονή των συντηρητικών του Στίβεν Χάρπερ στην εξουσία.

Ο Τριντό επανεξελέγη

με ευκολία στην εκλογική του περιφέρεια το Μόντρεαλ όπου βρισκόταν και τη νύχτα αυτή των εκλογών μαζί με την σύζυγό του και τα τρία τους παιδιά.

Κατά την έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας, ο Τριντό βρισκόταν στην τρίτη θέση μετά τους συντηρητικούς του Χάρπερ και τους σοσιαλδημοκράτες του NPD του Τόμας Μάλκερ.

Σιγά σιγά αύξησε την δημοτικότητά του με ένα εκλογικό πρόγραμμα που στρεφόταν στην μεσαία τάξη και δεσμευόμενος να φορολογήσει περισσότερο τους πιο πλούσιους για να μειωθεί το φορολογικό βάρος για την πλειονότητα των Καναδών.

Ο πρώην δάσκαλος, βουλευτής από το 2008 και πρόεδρος του κόμματός του από το 2011, Τζάστιν Τριντό είναι όμορφος, γοητευτικός, οικογενειάρχης, προσιτός σε βαθμό που δεν διστάζει να αγκαλιάσει τους υποστηρικτές του και να φωτογραφηθεί μαζί τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα