Κατρούγκαλος: Όσο δεν ψηφίζεται το ασφαλιστικό νομοσχέδιο, έχουμε καθυστέρηση

12:38 3/3/2016 - Πηγή: Aixmi

Μόλις ψηφιστεί το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό θα ξεκινήσει και η διαδικασία καταβολής του εφάπαξ, είπε στο «Πρακτορείο 104,9 FM», ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος.

Ο υπουργός χαρακτήρισε παράλογες και εκτός της συμφωνίας του περασμένου καλοκαιριού τις απαιτήσεις που προβάλλει το ΔΝΤ.

O κ. Κατρούγκαλος απέδωσε την καθυστέρηση της καταβολής τού εφάπαξ στον μαθηματικό τύπο. «Για να αλλάξει ο μαθηματικός

τύπος πρέπει να ψηφιστεί το ασφαλιστικό νομοσχέδιο. Όσο δεν ψηφίζεται το ασφαλιστικό νομοσχέδιο, έχουμε καθυστέρηση» σημείωσε ο υπουργός.

Επεσήμανε ότι οι εκπρόσωποι των θεσμών έχουν στα χέρια τους το σχέδιο για το ασφαλιστικό από τις 4 Ιανουαρίου και απέδωσε τις ευθύνες για την καθυστέρηση κυρίως στο ΔΝΤ. «Υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση στην ψήφιση του ασφαλιστικού. Οφείλεται κυρίως στο ΔΝΤ και στις παράλογες απαιτήσεις που προβάλλει» είπε ο κ. Κατρούγκαλος.

«Ο Μάρτης δεν μπορεί να φύγει χωρίς να έχει κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο» διαβεβαίωσε ο υπουργός και τόνισε ότι και οι Ευρωπαίοι εταίροι συμμερίζονται τη βούληση της ελληνικής κυβέρνησης να τελειώσει η πρώτη αξιολόγηση όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Keywords
Τυχαία Θέματα