Ξαναβρήκε τα παιδιά της έπειτα από 20 ημέρες

12:24 3/3/2016 - Πηγή: Aixmi

Επί 20 ημέρες κατέβαινε κάθε μέρα στο λιμάνι της Μυτιλήνης περιμένοντας τα πλοία του λιμενικού και της Frontex να αποβιβάσουν τους διασωθέντες πρόσφυγες.

Μόνη μαζί με το ένα της παιδί έφθασε στη Μυτιλήνη, καθώς στο ταξίδι προς μια καινούργια ζωή χωρίστηκε από τα υπόλοιπα πέντε παιδιά της. Έπειτα από 20 ημέρες η Ντόνια, πρόσφυγας από τη Συρία, ξαναέσμιξε μαζί τους,

καθώς τα πέντε παιδιά αποβιβάστηκαν στο λιμάνι και αντίκρισαν τη μητέρα τους που τα έψαχνε.

Όπως η Ντόνια είπε στις λιμενικές Αρχές και τις ανθρωπιστικές οργανώσεις η γυναίκα που περισυνελέχθη από βουλγαρικό σκάφος της Frontex και μεταφέρθηκε στο λιμάνι της Μυτιλήνης το πρωί της 18ης Φεβρουαρίου, ενώ βρισκόταν μέσα στα τουρκικά χωρικά ύδατα, σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής πήρε πέντε από τα έξι της παιδιά.

«Το σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής πήρε τα παιδιά και άλλους επιβαίνοντες στη βάρκα. Κάποιοι από τη βάρκα αντιστάθηκαν. Δεν θέλαμε να γυρίσουμε στην Τουρκία. Τότε οι Τούρκοι λιμενικοί προσπάθησαν να καταστρέψουν τη βάρκα για να υποχρεώσουν τους επιβαίνοντες να ανεβούν στην ακταιωρό. Ο οδηγός της βάρκας άνοιξε τη μηχανή και απομακρυνθήκαμε. Η ακταιωρός δε μας κυνήγησε και καταφέραμε να ξεφύγουμε. Σε λίγη ώρα μας έσωσε το ελληνικό σκάφος και μας μετέφερε στη Μυτιλήνη».

Keywords
Τυχαία Θέματα