Κατολίσθηση σε χωματερή της Αντίς Αμπέμπα – Δεκάδες θέματα

09:47 13/3/2017 - Πηγή: Aixmi

Φονική κατολίσθηση σκουπιδιών προκλήθηκε σε χωματερή στην Αντίς Αμπέμπα, πρωτεύουσα της Αιθιοπίας, καταπλακώνοντας σπίτια και σκοτώνοντας τουλάχιστον 46 άτομα, κυρίως γυναίκες και παιδιά, ενώ πολλοί θεωρούνται αγνοούμενοι.

At least 46 people killed, most of them women & children, in garbage dump landslide outside #Ethiopia's capital #AddisAbaba, dozens missing. pic.twitter.com/FIeXpHUewd

Live From Mogadishu (@Daudoo) March 12, 2017

Σύμφωνα με πληροφορίες, εδώ και δύο χρόνια υπήρξαν προειδοποιητικά σημάδια του φονικού περιστατικού, καθώς σημειώνονταν μικρότερες κατολισθήσεις όπου σκοτώθηκαν αρκετά άτομα. Τα σωστικά συνεργεία αναζητούν επιζώντες ή νεκρούς και αναμένουν πως ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί.

Εκτιμάται πως συνολικά θαμμένοι κάτω από τα σκουπίδια ήταν 150 άτομα, από τα οποία οι 46 είναι νεκροί και 37 ανασύρθηκαν ζωντανοί και νοσηλεύονται έπειτα από ελαφρά τραύματα που φέρουν. Οι υπόλοιποι αγνοούνται.

Μέσα στα σκουπίδια πολλά παιδιά αναζητούν καθημερινά αντικείμενα που μπορεί να διασωθούν και να πωληθούν ώστε να φέρουν στην οικογένειά τους ένα εισόδημα για να μπορέσουν να φάνε.

Keywords
Τυχαία Θέματα